Business 8 Mai 2016 14:20
Firmele de tip SRL au condus in topul firmelor nou infiintate in primul trimestru, cu o pondere de 70%, in timp ce PFA-urile au reprezentat 20%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Primele trei luni din 2016 au adus o crestere de aproape 10% a numarului de societati noi, la peste 32.000, acesta fiind cel mai ridicat nivel atins in ultimii patru ani.

Organizarea de tip PFA pierde incet teren in economia locala, numarul inmatricularilor pe acest segment scazand cu 30% in primul trimestru, la circa 6.000, fata de peste 8.000 in primele trei luni ale anului trecut, informeaza MEDIAFAX.

Practic nu este insa vorba despre o restrangere a activitatii economice in general, in conditiile in care numarul de companii de tip SRL s-a majorat cu 40%, ci despre o migratie din zona PFA catre microintreprinderi, firme care folosesc cel mai mult organizarile de tip SRL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.