Yahoo, operatorul motorului de cautare online cu acelasi nume, analizeaza vanzarea de active neesentiale de 1-3 miliarde de dolari, inclusiv patente, a declarat, directorul financiar al companiei americane, Ken Goldman, citat de Reuters.

O comisie din cadrul Yahoo analizeaza alternative la planurile de separare a operatiunilor cheie, fiind luata in calcul inclusiv vinzarea rapida a unor active, a spus Goldman, prezent la o conferinta pe teme IT, organizata de Morgan Stanley.

Directorul financiar al Yahoo a afirmat ca patentele, terenurile, alte proprietati si "operatiunile neesentiale" pot fi vandute, a afirmat el. In ultimii trei ani, compania a obtinut peste 600 de milioane de dolari din vanzarea sau licentierea de patente, scrie MEDIAFAX.

Compania se confrunta cu o presiune tot mai ridicata din partea actionarilor ca Yahoo sa opteze pentru vanzarea operatiunilor de baza in loc sa separe intr-o noua companie participatiile cu valoare de miliarde de dolari pe care le detine la Yahoo Japonia si Alibaba Group.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.