Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa acorde o licenta audiovizuala televiziunii generaliste Linkpress TV, care ar urma sa emita in doua-trei luni, fiind pusa in functiune cu o investitie initiala de aproximativ 850.000 de euro.

CNA a analizat, in sedinta de marti, o solicitare a societatii Linkpresstv SRL din Bucuresti de acordare a unei licente audiovizuale pentru difuzare nationala prin retele de comunicatii electronice (prin cablu, n.r.) a televiziunii generaliste Linkpress TV din Bucuresti.

Consiliul a mai analizat acest subiect in sedinta din 28 iulie, cand membrii CNA nu au fost convinsi de acest proiect de televiziune si au respins solicitarea de acordare a licentei. La momentul respectiv, din echipa televiziunii Linkpress TV facea parte si directorul Mirel Mircea Amaritei. Avocat si presedinte ale Partidului Prodemo, Mirel Mircea Amaritei a candidat la functia de presedinte al Romaniei la alegerile din 2014.

La sedinta de marti a CNA, Mirel Mircea Amaritei nu a mai fost prezent. In locul sau, in fata membrilor CNA au fost prezenti Dragos Vasilescu, care este in prezent director al Linkpress TV, si Eugen Ionescu, directorul tehnic al televiziunii.

Dragos Vasilescu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Mirel Mircea Amaritei nu mai face parte din echipa Linkpress TV. El a precizat, totodata, ca asociatul unic al acestei televiziuni este Maricel Coman. Totodata, potrivit informatiilor prezentate in sedinta CNA de marti, investitia initiala in lansarea televiziunii Linkpress TV ar fi de 850.000 de euro.

"Postul nostru isi va propune sa fie un post generalist, care sa greseasca din ce in ce mai putin si sa reprezinte o contrapondere a prostului gust din ultima perioada in media (...) Ne vom axa in principiu pe educatie, am achizitionat mai multe filme si documentare care vorbesc despre geografia lumii, despre politica lumii s.a.m.d. (...) Vom da un spatiu destul de larg copiilor, pentru ca, in ultima vreme, in grilele televiziunilor nationale si locale, copiii ocupa un loc accidental (...) Am dori ca prin prestatia noastra sa devenim o televiziune interesanta pentru oamenii de rand, pentru oamenii normali, si nu vom face oamenii sa isi arunce televizorul pe fereastra (...) Nu vom apela la sange pe pereti, pentru ca se intampla si lucruri normale in tara asta", a spus Dragos Vasilescu.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

El a precizat ca Linkpress TV va putea incepe sa emita in doua-trei luni, in functie de negocierile pe care reprezentantii televiziunii le poarta cu operatorii de cablu UPC si RCS&RDS. "Suntem pregatiti in proportie de 80% sa dam drumul", a explicat Dragos Vasilescu. Acesta a precizat ca, la lansare, Linkpress TV va fi disponibil si pe platforma online SeeNow.

Totodata, Dragos Vasilescu a spus ca, in primele sase luni, televiziunea Linkpress TV cel mai probabil nu va putea sa difuzeze publicitate. "Am facut toate calculele si o anumita perioada vom putea sa rezistam fara niciun fel de probleme, cat timp ne vom impicioroga (...) Dupa sase luni de zile de gratie, va vom propune si o grila in care vom avea publicitate", a spus Vasilescu.

In ceea ce priveste echipa Linkpress TV, Dragos Vasilescu a precizat ca din aceasta vor face parte jurnalisti si operatori care in prezent lucreaza la alte televiziuni. "Majoritatea colegilor care vor lucra la noi lucreaza in prezent in alte televiziuni", a spus Vasilescu, precizand ca acesta este motivul pentru care nu le poate face publice numele in acest moment.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

In urma discutiilor, CNA a decis sa acorde licenta pentru Linkpress TV. Decizia de acordare a licentei a fost luata cu sase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Viorel Buda, Rasvan Popescu si Laura Georgescu), in timp ce "impotriva" au votat Monica Gubernat, Dorina Rusu si Radu Calin Cristea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.