Primul Apple Shop din Romania s-a deschis vineri dimineata, in showroom-ul eMAG Crangasi, din Bucuresti, in prezenta a peste 400 de persoane, primul client al acestuia fiind un tanar, care s-a prezentat la intrarea in magazin la ora 05.00, pentru a fi sigur ca prinde "un Mac".

Oamenii au inceput sa se adune in fata showroom-ului eMAG Crangasi din Bucuresti, in care este gazduit primul Apple Shop din Romania, de dimineata, in jurul orei 09.00. De la ora 11.00, acestia au si putut admira noul Apple Shop.

Primul client al noului Apple Shop a fost un tanar, Bogdan, din Bucuresti, care a venit impreuna cu tatal sau de la ora 05.00 si le-a spus reprezentantilor eMAG ca "voia sa fie sigur ca prinde un Mac", in conditiile in care produsul pe care si-l dorea beneficia de o reducere consistenta. Pentru ca a fost "Number One Fan", Bogdan a si fost premiat de reprezentantii eMAG, care i-au oferit un tricou.

Multi dintre cei care au venit inca de la primele ore ale diminetii la Apple Shop si-au dorit sa cumpere cate un Apple iPhone 6, care a avut o reducere de 24%. De altfel, reducerile la produsele Apple disponibile in ziua lansarii magazinului au fost de peste 20%.

"Am venit sa cumpar un iPhone 6, dar n-am mai prins. Trebuia sa fiu aici in primele 15 minute de la deschidere, a fost un stoc limitat"
, a spus Mihai, din Bucuresti, in varsta de 30 de ani. El a precizat ca i se pare o idee buna deschiderea unui Apple Shop. "Dar sa vedem cum o tine cu preturile, ca produse Apple gasesti peste tot, dar depinde de preturi. Vreau sa vad ce ofera ei fata de alte magazine (care vand produse Apple, n.r.)", a mai spus acesta.

La randul sau, Jesik, in varsta de 24 de ani, a spus ca a venit sa vada Apple Shop-ul in primul rand din curiozitate, precizand ca se astepta sa fie "mai spectaculos" magazinul si separat de showroom-ul eMAG. "Si am vrut sa ma uit dupa un iPhone 6, nu 6S, si cam atat. E cam scump momentan, mai astept sa mai scada pretul", a mai spus tanarul.

Ionut, in varsta de 30 de ani, a venit sa caute un Apple TV, generatia a patra, care a fost lansat la nivel international. "E interesant, acum, la deschidere, preturile sunt mai bune decat la concurenta. Sa speram ca preturile vor fi cele impuse de Apple si nu de resalerii de la noi, sa speram ca vom putea achizitiona la preturile impuse de ei", a mai spus Ionut.

La randul sau, o tanara vizitatoare a noului Apple Shop a spus ca este in cautarea unui MacBook Pro 13 inchi, cu ecran Retina. "Astazi au preturi bune fata de preturile normale", a spus aceasta.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

Pe de alta parte, Iulian Stanciu, chief executive officer (CEO) al eMAG, a declarat pentru MEDIAFAX ca, inca de la primele ore ale diminetii, s-a epuizat stocul de telefoane iPhone 6 si s-au vandut foarte bine si Mac-urile, fara a preciza cate produse de fiecare fel au fost vandute.

El a mai spus ca eMAG le-a pregatit fanilor Apple "in primul rand o experienta". "Este singurul loc din Romania in care Apple s-a implicat direct. Tot ce avem aici este construit de Apple, direct. Noi am pus doar spatiul la dispozitie, ei au venit si ei l-au echipat complet, cu echipamente, cu design, produse, tot. Si asta este important, pentru ca produsele se gasesc acum peste tot, dar ceea ce oferim noi in primul rand este experienta care inseamna toata atmosfera de aici, cu lumina, produsele, cum sunt asezate, sunet, plus consultanti. Sunt doi consultanti ai Apple. O sa ramana unul care are rol de trainer si restul oamenilor nostri sunt trainuiti de catre Apple", a declarat Iulian Stanciu, dupa deschiderea eMAG Apple Shop.

Citeste si:
Profită de cele mai tari promoții la telefoanele Samsung de Black...
Black Friday 2022. Profită de...

eMAG Apple Shop comercializeaza produse Apple, de la MacBook, iPhone si iPad la accesorii. In plus, in showroom, clientii pot testa produse complementare cu gadgeturile brandului, de la partenerii autorizati Apple: drone, boxe, cantare si casti Beats.

Totodata, potrivit lui Iulian Stanciu, primul Apple Shop din Romania va gazdui lansari ale produselor acestui brand, dar si alte evenimente. "Astazi, spre exemplu, s-a lansat Apple Mini iPad, ca exclusivitate in Romania, si urmeaza lansarea iPhone 6S", a spus Iulian Stanciu, precizand ca nu a fost inca stabilita data pentru lansarea iPhone 6S in Romania.

In ceea ce priveste investitia facuta in lansarea acestui Apple Shop, Iulian Stanciu a spus ca aceasta se ridica la peste un milion de dolari, "insemnand amenajare, costuri de training si tot ce inseamna stocul de marfa pentru deschidere".

Citeste si:
Dacia a modernizat peste jumatate din reteaua din Romania
Dacia a modernizat peste...

Decizia privind lansarea in Romania a primului Apple Shop a fost luata in urma cu un an. "Acum un an ne-am inteles cu ei (cu cei de la Apple, n.r.) si a durat vreo sase luni negocierea si analiza si aprobarea. A trebuit sa aprobe tot conceptul si tot designul si locatia", a spus Iulian Stanciu.

In prezent, in Apple Shop-ul aflat in showroom-ul eMAG din Crangasi se afla peste 1.500 de produse. "Avem toate produsele disponibile oficial in Romania, tot ce au ei", a explicat Stanciu, precizand ca echipa care se ocupa de acest magazin se ridica la un total de 90 de oameni, dintre care 55 in zona de vanzari. "Iar ca showroom este cel mai mare showroom si ca valoare absoluta din tot ce inseamna magazine de profil din Romania si cu vanzari pe metru patrat de 15 ori mai mari decat media din industrie", a explicat Iulian Stanciu.

Citeste si:
VIDEO Magazinele de la metrou, demolate cu scandal în miez de noapte
VIDEO Magazinele de la...

Avand in vedere ca Apple este cel mai important brand din lume, asteptarile eMAG de la noul Apple Shop sunt mari. "E clar ca Apple este brandul numarul 1 global, nu doar din tehnologie si asocierea naturala a venit tot pe fondul asta al experientei. Produsul eMAG este de fapt e-commerce, dar impachetat cu multa experienta, care inseamna multe servicii, iar Apple la fel are produse din zona de tehnologie, dar, de fapt, ei vand o experienta. Ne dorim sa crestem in relatia cu Apple. Anul asta vom creste peste 30% business-ul Apple, ca vanzari, si ne dorim sa acceleram cresterea asta in anii urmatori, pe masura ce si consumatorii romani vor avea venituri mai bune", a mai spus Iulian Stanciu.

Desi are planuri privind lansarea altor Apple Shop-uri in Romania, Iulian Stanciu spune ca acest lucru nu se va intampla in urmatorul an. Sunt foarte multe criterii care trebuie avute in vedere pentru ca Apple sa aprobe un alt showroom. "Vanzarea este un criteriu, dupa care experienta oferita clientilor, cum arata in interior. La noi conteaza foarte mult ca avem lumina naturala. Daca o sa mergeti in store-urile Apple din afara, o sa vedeti ca foarte multe au lumina naturala, este un lucru important pentru ei. Relatia umana si de business cu partenerul sunt la fel de importante. Adica trebuie sa fie o chestie de durata. Noi ne-am potrivit foarte bine cu ei", a mai spus Stanciu.

eMAG este cel mai mare magazin online din Romania, fiind prezent pe toate categoriile de produse: electronice, IT, electrocasnice, produse pentru copii, fashion, casa si gradina, carti, sport, auto si supermarket. Magazinul online eMAG este detinut de grupul Naspers - 74,2% si Iulian Stanciu - 25,8%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.