Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care Mega Image a preluat activitatile de comert cu amanuntul, inclusiv o parte a activelor aferente, a doua magazine NIC din Bucuresti, de la General NIC Import Export, a anuntat vineri autoritatea.

Atat Mega Image, cat si General NIC Import Export au ca principal obiect de activitate comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun.

"Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti referitor la modul in care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta de pe piata"
, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 433 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image (201), Shop&Go (229), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romanesti (2).

Mega Image face parte din grupul belgian Delhaize, care va fi preluat de grupul olandez Royal Ahold, pentru circa 9,32 miliarde euro in actiuni, fiind cea mai mare tranzactie din industria de retail din aproape 10 ani. Investitorii Delhaize vor primi 4,75 de actiuni Ahold pentru fiecare actiune proprie, potrivit unui anunt din iunie al celor doua companii.

General Nic import Export SRL a fost fondata in anul 1990, cand a deschis primul magazin din Bucuresti, Nic Classic, specializat in produse de tutun, bauturi fine si cadouri. Ulterior a lansat trei magazine de tip supermarket, in Dorobanti, Cotroceni si in Piata Amzei, precum si un magazin cu articole pentru copii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.