Google si-a actualizat inca o data identitatea sa vizuala, prezentand o noua versiune a celebrului sau logo - care nu mai fusese modificat din 2013 -, marti, intr-un moment crucial in istoria companiei americane, informeaza theguardian.com.

Noul logo al motorului de cautare online va putea fi vazut in curand pe toate produsele sale derivate, la doar o luna de la restructurarea majora adoptata de compania americana, care a devenit o filiala a unei societati de tip holding, denumita Alphabet. Potrivit reprezentantilor Google, noua modificare a logoului va ilustra mai bine noua strategie a companiei, precizeaza lefigaro.fr.

Google a prezentat, marti, un logo nou, in care literele ce compun numele motorului de cautare au un design rotund, sunt lipsite de relief si sunt colorate in aceleasi patru nuante - albastru, rosu, galben si verde -, dar acestea sunt mai putin intense. Specialistii considera ca modificarea de marti reprezinta cea mai importanta schimbare de design realizata de Google din 1999 pana in prezent.

Google a anuntat aceasta schimbare de logo prin intermediul unei inregistrari video care a reamintit internautilor diferitele modificari de logo din 1999. Cea mai recenta dintre ele dateaza din 2013.

Pagina de start Google a prezentat noul design printr-o animatie video, in care o mana incepe sa se miste de la stanga la dreapta si sa stearga vechiul logo, pentru a desena unul nou.

"Google s-a schimbat mult pe parcursul ultimilor 17 ani - de la gama produselor noastre pana la evolutia felului in care ele arata si a felului in care sunt percepute de utilizatori. Iar astazi, schimbam lucrurile inca o data"
, a anuntat compania americana prin intermediul unui mesaj publicat pe unul dintre blogurile sale oficiale.

Compania americana spune ca noul design al logoului sau a fost conceput pentru a reflecta mai bine felul in care oamenii interactioneaza cu produsele Google pe diverse platforme, aplicatii si dispozitive.

"Nu iti spune doar ca folosesti Google, ci iti si arata cum lucreaza Google pentru tine. De exemplu, noi elemente, precum un microfon Google colorat te ajuta sa te identifici si sa interactionezi cu Google, indiferent daca vorbesti, atingi ecranul tactil al unui dispozitiv mobil inteligent sau scrii pe tastatura unui PC clasic. Intre timp, ne luam adio de la micuta litera «G» albastra si o inlocuim cu o litera «G» in patru culori, care se potriveste cu logoul", au precizat reprezentantii companiei americane.

Citeste si:
Noutăți Dacia: pat și cort pentru Jogger, logo nou și culori...
Noutăți Dacia: pat și cort...

Logoul Google a cunoscut mai multe modificari, cele mai multe minore, de-a lungul istoriei sale. Culorile s-au schimbat, literele 3D au fost aplatizate, iar semnul de exclamare de la finalul logoului a fost introdus si apoi eliminat in 1999.

Potrivit independent.co.uk, la inceput, in 1996, Google nici nu avea acest nume - a fost lansat cu denumirea "BackRub". Site-ul prezenta pe pagina sa de start o fotografie cat se poate de directa si de evidenta: imaginea unei maini masculine, ce era plasata pe o suprafata plana, ce pare a fi piele umana. Peste imagine era plasat textul "BackRub".

Abia dupa un an, in 1997, Larry Page si Sergey Brin au lansat primul logo ce consta in cuvantul "Google". Era un logo ciudat, cu litere 3D "cazute pe spate", cu marginile pixelate exagerat.

In 1998, Larry Page si Sergey Brin au "ridicat" literele in pozitie verticala, au adaugat semnul exclamarii si au folosit acest logo pentru lucrarea lor de licenta, cu care au absolvit cursurile Universitatii Stanford. Pe 30 august 1998, cei doi adauga o silueta umana peste litera "O" - "Burning Man" - si au creat astfel primul "Doodle". In septembrie 1998, Google devine google.com si a fost lansata pe plan mondial versiunea beta a site-ului.

Citeste si:
Noua generație Jeep Grand Cherokee: versiune plug-in hybrid cu 380...
Noua generație Jeep Grand...

In acea vreme, site-ul era inca tineresc si jucaus. Functiona inca, in principal, ca motor de cautare in cadrul Universitatii Stanford, oferind internautilor explicatii despre cautarile efectuate intr-o casuta de text, plasata chiar sub logo. Apoi, logoul a inceput sa se "maturizeze". Literele s-au maturizat si ele - caracterele 3D au inceput sa aiba curbe -, iar culorile s-au schimbat, scrie MEDIAFAX.

Semnul exclamarii a fost eliminat in 1999. In mai 1999, inca jucaus, logoul a adoptat un design mai sofisticat, bazat pe fonturile Catull. In mai 2010, logoul devine mai stralucitor, cu nuante mai intense, prin reducerea zonelor de umbra din interiorul literelor sale. In septembrie 2013, logoul devine din nou "plat", prin cateva modificari de ordin tipografic.

Modificarea de marti, potrivit lefigaro.fr, intervine la aproape o luna dupa anuntul reorganizarii companiei americane. O noua companie, Alphabet, a devenit firma-mama a tuturor activitatilor realizate pana atunci de motorul de cautare. Google este de acum exclusiv consacrat produselor web, precum YuTube, Gmail si Android. Noua schimbare de logo ilustreaza mai bine aceasta strategie noua, ca si diversele platforme pe care ea se aplica, precum telefoane inteligente, tablete si ceasuri conectate.

Citeste si:
Articolele cu linkuri SEO - parte esențială în strategia de...
Articolele cu linkuri SEO -...

La inceputul lunii august, Google Inc. a anuntat ca a format un nou conglomerat, Alphabet Inc., care urmeaza sa incorporeze unitatile tot mai diversificate de afaceri si de investitii, ce aduc totusi mai putin profit imediat decat motorul de cautare pe internet.

Cofondatorul si directorul general al Google Larry Page a anuntat, intr-o postare pe blogul oficial al companiei, ca Alphabet este o "colectie de companii", in care Google este cea mai mare dintre ele.

Google Inc. va fi inlocuita de Alphabet Inc. ca societate cotata la bursa. Toate actiunile vor fi convertite in mod automat la paritatea de unu la unu in actiuni Alphabet, iar Google va deveni o filiala detinuta integral.

Alphabet nu este conceputa ca marca de consum, iar fiecare filiala va avea propriul director executiv.Intre actualele filiale ale Google se afla Google Maps, YouTube, browserul si sistemul de operare Chrome si Android.

Citeste si:
Google a concediat un inginer după ce acesta a spus că LaMDA,...
Google a concediat un inginer...

Din Alphabet vor face parte, in mod separat, filialele axate asupra sanatatii Calico si Life Sciences, alaturi de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now si altele. Pe de alta parte, odata cu transformarea celebrului motor de cautare intr-o filiala a noii entitati, Alphabet va fi condusa de Larry Page.

Noul director general al filialei Google este Sundar Pichai, un tanar aflat in plina ascensiune si protejatul lui Page. Insarcinat cu sistemul de operare pentru telefoane mobile Android si navigatorul de internet Crome, Pichai a fost numit in octombrie 2014 vicepresedinte pentru produse. In opinia a numerosi observatori, el a devenit numarul doi in companie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.