Business 2 Iulie 2015 17:52
Reprezentantii Ministerului Transporturilor din Romania si ai Ministerului Oceanelor si Pescuitului din Coreea au semnat, joi, la Constanta, Memorandumul de Intelegere in domeniul dezvoltarii cooperarii portuare, care are ca scop facilitarea schimbului de bune practici si de resurse administrative.

Documentul a fost semnat de Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, si de Park Junkwon, director general in Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Coreea, evenimentul avand loc la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta (APMC).

Potrivit unui comunicat al APMC, scopul acordului este facilitarea schimbului de bune practici si schimbul de resurse administrative, tehnice si umane necesare, in domenii de interes comun prin proiecte de cooperare privind dezvoltarea portuara.

Memorandumul va constitui baza in care sa poata fi incheiat un protocol de colaborare intre Portul Constanta si Portul Busan din Coreea.
Documentul este considerat foarte important de partea coreeana in cadrul relatiei bilaterale in domeniul transportului naval, tinand cont si de faptul ca in acest an se implinesc 25 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si Coreea.

"Cooperarea in temeiul prezentului Memorandum de Intelegere poate include sprijin pentru studii de fezabilitate si/sau planuri de baza privind dezvoltarea portuara; schimb de tehnologie si experienta in domeniile dezvoltarii si gestionarii porturilor; schimb de informatii in domeniile de constructii si inginerie in domeniul dezvoltarii portuare; schimb de resurse umane, cum ar fi experti portuari si furnizarea de formare profesionala; participarea comuna in proiecte de inginerie si constructii privind dezvoltarea porturilor din cele doua state precum si din tarile terte", se arata in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Evenimentul a fost urmat de o intalnire la nivel de experti in cadrul careia reprezentantii celor doua parti semnatare au discutat in detaliu planul de cooperare in domeniul dezvoltarii portuare si modalitatile concrete de implementare a memorandumului.

Citeste si:
A început armistițiul temporar dintre Israel și Hamas. Care sunt...
A început armistițiul...

Cele doua delegatii au facut un tur tehnic in Portul Constanta, la bordul navei Anghel Saligny.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.