Business 1 Iulie 2015 15:08
O retea functionala de comunicatii electronice va fi realizata intre punctele de trecere a frontierei din localitatile Bors (Romania) si Artand (Ungaria), potrivit unui acord aprobat, miercuri, de Guvernul de la Bucuresti.

Acordul incheiat intre Romania si Ungaria reglementeaza interconetarea retelei optice prevazute prin proiectul “Boundless World-Establishing an NGA Telecommunications Network between Bekes Sub Region and Bihor County“ la frontiera de stat romano-ungara, intre punctele de trecere a frontierei dintre localitatea Bors din Romania si localitatea Artand din Ungaria, in limita a 100 de metri fata de frontiera de stat.

Prin implementarea acestui acord, se va realiza o retea functionala de comunicatii electronice pe fibra optica de care vor beneficia institutiile statului, asociatiile neguvernamentale, societatile comerciale si populatia din localitatile Bors, Santaul Mic, Santaul Mare, Biharia, Cauaceu si Cetariu si interconectarea acestei retele cu reteaua de telecomunicatii din Ungaria, scrie MEDIAFAX.

Construirea retelei de cablu optic se va realiza de fiecare parte pentru portiunea de retea aflata pe teritoriul propriului stat. Proiectul se va realiza cu sprijin acordat deja prin Programul de cooperare transfrontaliera Ungaria – Romania 2007-2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.