Rusia va pierde aproximativ 200 de miliarde de dolari in urmatorii ani ca efect al anexarii fostei regiuni ucrainene Crimeea, afirma fostul ministru rus de Finante Aleksei Kudrin.

"Finantarea Crimeei va costa 6-7 miliarde de dolari anual", a declarat Aleksei Kudrin, citat de agentia Sputnik, precizand insa ca efectele economice si politice vor fi mult mai scumpe.

"Pierderile de capital vor fi mult mai mari, putand ajunge la 150-200 de milioane de dolari in urmatorii trei-patru ani", adauga Kudrin, potrivit MEDIAFAX.

"Acesta este pretul", a subliniat economistul rus, mentionand factori precum pierderea increderii investitorilor straini si "noile reguli ale jocului".

Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in martie 2014, pe fondul protestelor de la Kiev, care au avut ca rezultat inlaturarea presedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.