RCS&RDS a renuntat la o licenta de radio la Sibiu, pe care a obtinut-o pentru a lansa Digi FM, la un concurs organizat de CNA in 2013, si a primit aprobarea pentru a include doua frecvente, la Resita si Sighisoara, primite la acelasi concurs, in reteaua Pro FM si in fosta retea Info Pro.

RCS&RDS a prezentat planurile in acest sens in sedinta din 24 februarie a Consiliului National al Audiovizualului (CNA). Atunci, CNA a aprobat preluarea de catre RCS&RDS a tuturor radiourilor detinute de Central European Media Enterprises (CME) in Romania - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM -, urmand ca Pro FM sa aiba in continuare un profil muzical, iar Info Pro sa se transforme in reteaua informativa Digi FM.

RCS&RDS planuieste sa se lanseze pe piata de radio din Romania inca din 2013. Intentia RCS&RDS viza atat lansarea unei retele de radio generaliste, intitulate Digi FM, cat si a unei retele de radio cu profil tematic-sportiv, cu denumirea Digi Sport FM, dupa cum a relatat agentia MEDIAFAX in octombrie 2013. Insa, la un concurs organizat de Consiliul National al Audiovizualului la sfarsitul anului 2013, RCS&RDS a castigat doar trei frecvente de radio - in Sibiu, Sighisoara si Resita - pentru a lansa postul generalist Digi FM.

Acum, planurile RCS&RDS s-au schimbat si nu mai vizeaza lansarea unei retele de radio generaliste, ci a unei retele informative. In privinta acestor trei licente castigate la concursul organizat de CNA, Cosmin Prelipceanu, redactorul-sef al televiziunii de stiri Digi 24, detinuta tot de RCS&RDS, a spus in sedinta CNA din 24 februarie ca RCS&RDS planuieste sa renunte la cea de la Sibiu. De asemenea, Prelipceanu a spus ca RCS&RDS doreste ca CNA sa aprobe ca licenta de la Resita, obtinuta pentru lansarea Digi FM, sa fie trecuta in reteaua Pro FM, iar licenta de la Sighisoara sa fie inclusa in noua retea Digi FM (fosta Info Pro).

Astfel, in sedinta de marti, CNA a reluat discutiile in acest sens si a aprobat cu unanimitate de voturi ale membrilor prezenti (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea) retragerea licentei Digi FM de la Sibiu. Totodata, CNA a aprobat solicitarea RCS&RDS de a include cele doua frecvente Digi FM de la Resita si Sighisoara (obtinute la concursul CNA din 2013 pentru lansarea radioului generalist Digi FM si care nu au fost puse in functiune) in reteaua Pro FM si in reteaua de stiri Digi FM (fosta retea Info Pro).

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

CNA a aprobat aceasta solicitare cu unanimitate de voturi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.