Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, ca comportamentul partii romane fata de Lukoil trebuie sa fie "pe intelesul rusilor", el avertizand ca aceasta companie trebuie sa se hotarasca: ori respecta legile statului roman si ramane aici, ori, "daca vrea legile de la Moscova, se duce acolo".

"Asa ceva face Putin in tara, nu intr-o tara a Uniunii Europene. Comportamentul nostru trebuie sa fie pe intelesul rusilor, si ar trebui sa ne comportam la fel. Lukoil nu poate sa spuna: «Inchid pentru ca vreau eu. Pentru ca am probleme cu justitia, eu inchid si va pedepsesc, va las in somaj, va afectez si Oltchimul, pentru ca asa vreau eu». Lukoil trebuie sa se gandeasca sa dispara de tot de pe piata romaneasca, daca asta ii este abordarea. Romania este stat de drept, legea se aplica tuturor", a declarat Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca exercitarea de presiuni ii pare "o abordare de tip putinian", adaugand ca "asa ceva face Putin in tara la el, nu intr-o tara a UE". "Lukoil sa se hotarasca: daca vrea sa ramana, respecta legile statului roman. Daca vrea legile de la Moscova, se duce acolo", a mai spus Basescu.

”Nu poate face acest tip de presiune pe justitia din Romania, doar pentru ca se numeste Lukoil”, a mai comentat Traian Basescu.

Citeste si: Basescu cere Guvernului sa fie pregatit sa preia rafinaria Lukoil


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.