Presedintele Traian Basescu a catalogat, joi, drept inadmisibila presiunea facuta de reprezentantul companiei Lukoil si a cerut Guvernului ca daca maine Lukoil nu reia productia sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti.
Presedintele a spus ca in problema Lukoil nu discuta "abordari dambovitene", ci doar amenintari si presiunea facuta de un lider al companiei Lukoil impotriva procurorilor si a Guvernului Romaniei.

"O astfel de abordare este inadmisibila, iar daca maine stabileste sa nu reia productia, cer Guvernului Romaniei sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti pentru ca asta depaseste limitele unei companii", a declarat Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Tiberiu Nitu: Amenintarea Lukoil pune PRESIUNE pe procuror

El a spus ca Guvernul trebuie sa fie pregatit sa plateasca pretul cu care a vandut rafinaria de la Ploiesti si sa fie pregatit tehnic sa o preia in operare.

Basescu, despre Lukoil: Daca vrea legile de la Moscova, se duce acolo!

"La constatarea finala a ilegalitatilor comise de Lukoil, sa discutam in contrapartida suma constatata a fi frauda cu sumele investite de Lukoil in aceasta rafinarie", a adaugat seful statului.

Citeste si: Lukoil decide vineri daca inchide rafinaria de la Ploiesti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.