Inspectia Judiciara va analiza declaratiile reprezentantiilor Lukoil privind ridicarea sechestrului de catre anchetatori, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, spunand ca anuntul potrivit caruia "daca maine nu ridici sechestrul, noi plecam de aici" pune presiune pe procuror si il timoreaza.

Declaratia a fost facuta la finalul sedintei plenului Consiliului Superior al Magistraturii, in contextul in care Tiberiu Nitu a fost intrebat cum vede "amenintarea" Lukoil ca ar putea inchide rafinaria Petrotel daca procurorii nu ridica sechestrul asigurator.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a spus ca nicio companie nu are voie sa ameninte ca vor ramane oameni fara locuri de munca daca nu se ridica un sechestru instituit de procurori, scrie MEDIAFAX.

"Punctual, faptul ca o companie, indiferent de natura ei, ca este romaneasca, ca este o companie internationala, nu are voie sa faca afirmatii, ca si oamenii politici, de acest gen. In sensul ca ameninti ca in situatia in care nu se ridica sechestrul, practic, acei 3.500 de oameni vor raman fara locuri de munca. Eu cred ca normalitatea este ca procurorii sa isi vada mai departe de treaba", a spus judecatoarea Livia Stanciu.

Citeste si: Lukoil decide vineri daca inchide rafinaria de la Ploiesti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.