Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca reducerea contributiilor de asigurari sociale va asigura crearea mai multor locuri de munca.

"Am aflat ca, in sfarsit, avem realizat un proiect important pentru economia romaneasca, si anume reducerea contributiilor de asigurari sociale. In felul acesta putem sa cream mai multe locuri de munca, sa avem mai multa munca la alb si, ca orice proiect din Romania, in loc sa se faca rapid, se face mai greu, dar important e ca il realizam", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut totodata pozitia ministrului de Finante, conform caruia statul nu creeaza direct locuri de munca pentru sectorul privat, ca "in comunism", ci asigura conditiile in acest sens.

"In lumea privata, statul nu creeaza locuri de munca directe, ca nu mai suntem in comunism, ci creeaza - si asta a spus ministrul foarte bine, iar cei care au avut rabdarea si inteligenta sa citeasca tot raspunsul au inteles - conditiile pentru ca firmele private sa creeze locuri de munca", a aratat premierul.

El a apreciat astfel ca atacurile pe care le-a observat si din partea presedintelui Basescu impotriva tinerilor cu studii care se intorc in tara, precum ministrul Finantelor, sunt incorecte.

Traian Basescu a comentat, joi, afirmatia ministrului de Finante, Ioana Petrescu, potrivit careia nu este treaba Guvernului sa creeze locuri de munca, spunand ca "avem un guvern profund incompetent, fie ca vorbim de premier sau ministrul de Finante".

"Poate doamnei Petrescu ii pica ochii pe un tabel cu situatia absorbtiei si isi da seama ca a crea locuri de munca este o treaba a Guvernului. Este incredibil. (...) Daca nu am fi avut niciun ban din exterior, mai ales gratuiti, de la UE, as fi spus ca Guvernul nu are resurse, dar cum poti sa spui tu, ministru al Finantelor Romaniei, ca nu este treaba Guvernului crearea de locuri de munca. Atunci de ce ati mai promis un milion de locuri de munca?", a spus Basescu.

Citeste si: Traian Basescu a promulgat legea reducerii CAS cu 5%

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.