Radu Mazare a anuntat, marti, ca faimosul Cazino din Constanta ar putea fi reabilitat cu bani guvernamentali, valoarea investitiei fiind de 10-12 milioane de euro, dupa care municipalitatea ar urma sa decida care va fi destinatia acestuia

Potrivit lui Mazare, Cazinoul Constanta va fi predat din nou catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, care il va repara prin Compania Nationala de Investitii.

"Sunt in discutii cu Guvernul, mai exact cu ministrul Administratiei, ca sa predam iar Cazinoul catre Compania de Investitii, ca sa-l repare cu bani guvernamentali si cred ca se va intampla chestiunea asta foarte repede pentru ca l-ati auzit si pe premier declarand ca este un deficit foarte redus si ca sunt bani de cheltuit pentru autoritatile locale", a spus Radu Mazare, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat care ar fi suma necesara pentru reabilitarea Cazinoului, primarul a raspuns ca investitia ar fi in jur de 10-12 milioane de euro, dupa care Primaria va decide destinatia acestuia. "Depinde ce vrea populatia: muzeu, salon de nunti sau cazinou", a spus Mazare.

El a sustinut ca si alte proiecte din Constanta ar putea fi finantate din fonduri guvernamentale, printre acestea fiind cele care vizeaza constructia unei sali de sport si cea de-a doua etapa din soseaua de coasta. "Am discutat si pentru o sala de sport si un bazin de inot. Am mai discutat si ca etapa a doua din soseaua de coasta pentru ca noi discutam pana acum de etapa intai, care e pe bani europeni si etapa a doua sa fie finantata tot de Guvernul Romaniei si mai avem in discutii si teleschiul din statiunea Mamaia", a afirmat Mazare.

Primarul Constantei anunta in 2011 ca intentioneaza sa vanda Cazinoul dupa ce firma care il concesionase pe o perioada de 49 de ani si care anuntase investitii de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea si modernizarea monumentului a renuntat la acest proiect din cauza crizei economice. Dupa cateva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului din acea perioada, a anuntat ca doreste ca ministerul sa preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar obiectivul a fost preluat de minister. Ulterior, Cazinoul a revenit la municipalitate pentru ca lucrarile nu incepusera la un an de la preluarea de catre MDRT.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

In septembrie 2012, Mazare spunea ca doreste organizarea unei licitatii internationale pentru a vinde Cazinoul, iar dupa doua luni a anuntat ca intentioneaza realizarea unui parteneriat public-privat cu o firma interesata de reabilitatea acestui monument si de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc. In februarie 2013, Mazare a anuntat ca acest monument urmeaza sa fie reabilitat cu fonduri europene. In martie 2013, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sustinea ca a fost aprobata finantarea pentru reabilitarea cazinoului, lucrarile urmand sa fie realizate cu fonduri europene, iar valoarea investitiei ridicandu-se la aproximativ zece milioane de euro.

In februarie 2014, Radu Mazare spunea ca incearca atragerea unor investitori straini pentru preluarea Cazinoului, dupa ce a mers in Elvetia pentru a discuta modalitati de colaborare cu reprezentantii celui mai mare cazinou din Europa, aflat la Lugano. O luna mai tarziu, Mazare anunta ca nu va mai fi reabilitat cu fonduri europene Cazinoul, in exercitiul financiar 2007-2014, pentru ca lucrarile nu vor fi incheiate la timp si banii ar trebui returnati.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.