UniCredit Tiriac Bank va prelua portofoliul de clienti corporate ai RBS Romania, compus din peste 500 de companii medii si mari, achizitia vizand active de circa 260 milioane euro si depozite de 315 milioane euro, tranzactia asteptand avizul Consiliului Concurentei.

"UniCredit Tiriac Bank SA (UniCredit Tiriac Bank) si The Royal Bank of Scotland plc, Edinburgh, Sucursala Romania (RBS Romania) au semnat un acord pentru preluarea clientilor corporate ai RBS Romania de catre UniCredit Tiriac Bank. Tranzactia vizeaza un portofoliu total de active de aproximativ 260 milioane euro si depozite corporate de aproximativ 315 milioane euro", se arata intr-un comunicat comun al celor doua institutii de credit, care nu au dezvaluit valoarea tranzactiei, scrie MEDIAFAX.

Portofoliul cuprinde peste 500 de companii private de talie medie si mare, locale si internationale, precum si institutii publice si financiare.

Angajatii RBS Romania vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank, in urma consultarilor cu partenerii sociali.

Cele doua banci asteapta avizul Consiliului Concurentei pentru tranzactie, estimand ca transferul se va incheia in lunile urmatoare. Totodata, au anuntat ca termenii si conditiile financiare ale tranzactiei nu vor fi facute publice.

"Dupa preluarea portofoliului de clienti Retail si Royal Preffered Banking de la RBS Romania anul trecut, integrarea completa a clientilor de Corporate ai aceleiasi banci este o alegere foarte potrivita, ambele institutii financiare avand valori comune. Corporate Banking reprezinta o zona-cheie de activitate pentru noi, prin urmare transferul noilor clienti este perfect compatibil cu strategia noastra pe termen mediu-lung si in acelasi timp contribuie la consolidarea pozitiei noastre pe piata", a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.

Cele doua banci se angajeaza sa asigure un transfer facil al conturilor si produselor clientilor, acestia fiind informati in detaliu despre transfer si etapele aferente. Totodata, conditiile contractuale ale clientilor vor ramane neschimbate, precum si detaliile tehnice ale produselor si serviciilor furnizate.

Citeste si:
Parlamentul României, schimbare majoră din 22 iunie
Parlamentul României,...

"Criteriile principale in alegerea partenerului caruia ii transferam business-ul, clientii si angajatii nostri sunt nivelul calitativ al ofertei de produse si servicii, precum si angajamentul acestora fata de piata din Romania. Clientii nostri sunt foarte importanti pentru noi si am vrea sa ii asiguram ca UniCredit Tiriac Bank va continua sa construiasca si sa dezvolte relatia de incredere pe care am dezvoltat-o impreuna. Pana la finalizarea transferului, ne mentinem angajamentul de a sta la dispozitia fiecarui client cu aceleasi servicii de buna calitate cu care i-am obisnuit", a afirmat la randul sau Henk Paardekooper, CEO al RBS Romania si Hub Executive al RBS in Europa Centrala si de Est.

UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing au semnat, in aprilie 2013, un contract de achizitie a portofoliului de retail al RBS Romania, care cuprinde active de 315 milioane euro si pasive de 230 milioane euro, tranzactia incluzand si portofoliul de tip private banking. Aceasta a fost prima tranzactie mare de dupa criza financiara in sistemul bancar romanesc. Transferul clientilor catre UniCredit a fost finalizat in luna septembrie.

Citeste si:
Bergenbier S.A. își consolidează portofoliul în segmentul premium
Bergenbier S.A. își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.