Omul de afaceri Ovidiu Tender a anuntat marti ca firma Ten Airways, al carui proprietar este, a incheiat colaborarea cu operatorul aerian Fly Romania, din cauza unor datorii neachitate de 400.000 de euro, precizand ca nu a fost niciodata implicat in actionariatul sau managementul Fly Romania.

"Fly Romania este o societate cu capital privat in care nici eu nici o societate din grup nu este actionar. Ea este proprietatea lui Catalin Butu, fost CEO la Ten, care ne-a adus mari prejudicii atat materiale, cat si de imagine prin asocierea cu noi. Ten, in dorinta de a avea asigurata activitatea intregul an a incheiat un contract de prestari servicii cu Fly, pentru a pune la dispozitia Fly aeronave si personal specializat pentru efectuarea de zboruri la comanda Fly, care avea intreaga activitate comerciala in propria responsabilitate. Vazand insa ca lucrurile incep sa ia o turnura nefavorabila atat pentru noi, cat si pentru clienti, am dispus un control in urma caruia au rezultat deficienie manageriale grave, urmate de pierderi financiare. Din relatia pe care Butu si-a creat-o cu propria lui companie, Fly Romania, a rezultat un important debit al Fly catre Ten, cifrat la 400.000 de euro", a declarat pentru MEDIAFAX Ovidiu Tender.

Omul de afaceri a explicat ca ideea companiei a apartinut exclusiv lui Butu, iar firma care a operat zborurile Fly Romania era o firma infiintata de mama acestuia.

"Singurul actionar in companie este Catalin Butu. S-a pus problema sa devenim actionari daca lucrurile merg bine. La un moment dat, dupa o luna doua, ne-am trezit ca avem de incasat de la Fly Romania foarte multi bani. Atunci lucrurile au inceput sa se schimbe. Am pus intrebari de ce nu achita aceste sume. I-am recomandat sa-si dea demisia de la compania mea, pentru ca nu pot sa fiu de acord sa-si creeze o capusa pe langa Ten Airways. A plecat cu tot cu frma care opera Fly Romania, care nu mai are sediul la noi", a continuat Tender.

El a aratat ca a fost de acord cu propunerea lui Butu pentru ca astfel parea ca va acoperi perioadele extrasezon, cand operatorii mari nu au nevoie sa inchirieze aeronave in sistem ACMI sau charter.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Datoria la Termoenergetica va fi achitată integral...
Nicușor Dan: „Datoria la...

Tender a aratat ca banii trebuie sa existe undeva, iar daca se va constata ca s-au facut fraude va face plangere penala impotriva fostului angajat, actualul patron al Fly Romania.

Potrivit datelor disponibile la Registrul Comertului, compania Necessair Consulting SRL, care opereaza zborurile Fly Romania, este detinuta intergral de Catalin Adrian Butu.

In urma cu o luna si jumatate au aparut primele probleme pentru clientii care au cumparat bilete si au facut rezervari prin intermediul Fly Romania, cand au inceput sa fie amanate sau chiar anulate mai multe curse catre Tulcea, Timisoara sau Bergamo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.