Presedintele Traian Basescu declarat, miercuri, la B1 TV, ca, daca ar fi prim-ministru, ar adopta reducerea CAS si a mentionat ca niciodata nu a declarat ca nu sustine aceasta masura.

Intrebat daca, in calitate de premier, ar adopta reducerea CAS, in acest moment, presedintele Traian Basescu a spus: "Raspunsul meu e da". El a explicat si in ce conditii ar face acest lucru, si anume "daca vointa politica se materializeaza si in alte actiuni, precum reducerea cheltuielilor aparatului bugetar".

Seful statului a acuzat Guvernul ca doreste sa scada CAS marind taxele, transmite MEDIAFAX.

Despre faptul ca premierul a afirmat ca nu a inteles pronuntia termenului "MTO" in limba engleza, seful statului a spus ca i-a vorbit in limba romana premierului, pentru ca discuta cu primul-ministru al Romaniei. "Am folosit abrevierea in limba romana, asa cum o foloseste Ministerul de Finante", a aratat Basescu.

Seful statului a comentat si faptul ca premierul a venit la consultari cu ministrul Ioana Petrescu, desi initial anuntase ca vine singur.

"Primul-ministru a luat-o (pe Ioana Petrescu - n.r.), desi stia ca i-a luat orice arma sa sustina reducerea CAS. A fost un barbat number one domnul Ponta, pentru ca, initial, a spus ca vine singur. Pe urma a hotarat sa o ia, cand a constatat ca, nemaiavand argumentul Codului Fiscal, cineva trebuie sa dea raspunsurile, si a lasat-o pe doamna ministru sa dea raspunsurile", a comentat Traian Basescu.

In opinia sefului statului, "ticalosia acestei abordari este ca lasi mai multi bani la companii si lasi sarcina in spatele populatiei".

"El a vrut, a jucat totul pe CAS, pe electoratul de centru-dreapta", a mai spus Basescu.

Citeste si: Basescu ameninta cu noi INREGISTRARI: Veti vedea ca Ponta se poarta ca un pisicut


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.