Business 24 Mai 2014 14:11
MasterCard va ramane in Rusia indiferent ce se va intampla, in timp ce Visa spera sa se ajunga la un compromis productiv cu autoritatile din aceasta tara, au declarat vineri reprezentantii celor doua companii, care au propus crearea unui operator comun de plati in aceasta tara.

"Ramanem in Rusia indiferent ce se va intampla", a afirmat directorul operatiunilor din Rusia ale MasterCard, Ilia Riabi, scrie MEDIAFAX.

Directorul general al Visa in Rusia, Andrew Torre, a confirmat la randul sau ca grupul vrea sa continue activitatea in aceasta tara. El a notat ca intalnirea avuta cu oficiali rusi a fost foarte productiva si si-a exprimat speranta ca se va ajunge la un compromis.

Reprezentantii Visa si MasterCard s-au intalnit cu vicepremierul Igor Suvalov si cu ministrul de Finante Anton Siluanov, la un forum international de afaceri care are loc la St. Petersburg.

Visa si MasterCard au anuntat la inceputul acestei saptamani ca evalueaza posibilitatea de a continua operatiunile in Rusia, dupa ce autoritatile au modificat o lege referitoare la sistemul de plati, inasprind regelementarile aplicate activitatii lor pe piata rusa.

Anterior, presedintele Vladimir Putin a promulgat o lege de creare a unui sistem national de plati.

Incepand de la 1 iulie, operatorii straini de sisteme de plati trebuie sa contribuie trimestrial la un cont special al bancii centrale, cu 25% din volumul mediu zilnic al tranzactiilor. Decizia a fost luata dupa ce Visa si MasterCard au refuzat la sfarsitul lunii martie sa presteze servicii pentru mai multe banci rusesti, in urma sanctiunilor impuse de Statele Unite din cauza conflictului din Ucraina.

Parlamentul rus ar putea sa reduca marimea contributiilor Visa si MasterCard la contul de la banca centrala, a declarat miercuri parlamentarul Anatoli Aksakov.

Ministrul de Finante Siluanov a declarat la randul sau, vineri, ca Visa si MasterCard ar putea infiinta in Rusia un operator propriu de plati.

"Au adresat guvernului o propunere prin care sa se asigure cooperarea cu sistemele de plati din Rusia, crearea unei companii, in urmatorul an si jumatate, care sa apartina exclusiv Visa si MasterCard", a spus Siluanov dupa intalnirea cu reprezentantii companiilor.

Citeste si:
Sondaj INSCOP: Aproape 40% dintre români sunt de părere că Ucraina...
Sondaj INSCOP: Aproape 40%...

Riabi, seful MasterCard, a confirmat ca in cursul discutiilor cu Siluanov si Suvalov companiile au sugerat propria lor solutie, care a obtinut acordul preliminar al guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.