Parchetul Tribunalului Bucuresti precizeaza ca perchezitiile facute marti, in Bucuresti si judetul Ilfov, intr-un dosar privind fapte de spalare de bani si evaziune fiscala, nu vizeaza locuinta lui Adrian Sarbu si nici sediul Pro TV din bulevardul Pache Protopopescu.

"Urmare a informatiilor aparute in mass-media si in vederea unei corecte informari, facem precizarea ca perchezitiile efectuate in data de 01.04.2014 nu vizeaza locuinta numitului Sarbu Adrian si nici sediul Pro TV din Bucuresti, b-dul Pache Protopoescu, nr. 109, sectorul 2", arata Parchetul Tribunalului Bucuresti, transmite MEDIAFAX.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a mai aratat ca din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile de sustragere de la plata obligatiilor fiscale datorate catre bugetul de stat, mecanism prin care s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 5,4 milioane de lei. De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca sumele de bani spalate se ridica la aproximativ 23 de milioane de lei.

"Perchezitiile au ca obiect ridicarea unor documente de evidenta contabila necesare probatoriului si solutionarii cauzei. In cauza s-a inceput urmarirea penala in rem", a precizat Parchetul Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane transmis marti, politistii fac 28 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, la firme si la locuintele unor persoane suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala, infractiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro.

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucuresti si la alte opt din judetul Ilfov, intr-un dosar aflat in instrumentarea Politiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucuresti, in care sunt vizate fapte de evaziune fiscala si spalare de bani. In aceasta cauza, 30 de societati comerciale sunt suspectate ca ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile.

RTV si apoi celelalte televiziuni de stiri au transmis ca ar fi vorba de evaziune fiscala de 20 de milioane de euro si ca politistii ar fi efectuat perchezitii si la sediul PRO TV si la studiourile Buftea, precum si acasa la Adrian Sarbu.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Cercetarile in acest dosar sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Perchezitiile au fost facute cu sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.