Vicepremierul Liviu Dragnea i-a invitat pe investitorii chinezi din agricultura sa vina in Romania pentru a se convinge de calitatea pamantului si a produselor autohtone, spunandu-le ca in vara, cand spera sa fie vizita, le va face cel mai bun test, si anume sa guste o rosie romaneasa si una straina

Aflat in China, vicepremierul s-a intalnit cu cu investitorii chinezi in agricultura, organizati in Asociatia chineza pentru dezvoltare agricola in strainatate, carora le-a propus sa vina in Romania pentru a gusta din produsele agricole si a compara, astfel, calitatea legumelor si a fructelor romanesti cu cea a produselor din alte tari.

"Tot ce produce pamantul romanesc este foarte gustos, orice aliment. Trebuie sa veniti la vara in Romania si o sa va invit sa gustati o rosie romanesca si rosii aduse din alte tari si sa faceti dumneavoastra singuri diferenta", le-a spus Dragnea investitorilor chinezi, transmite MEDIAFAX.

El a explicat ulterior jurnalistilor ca oficialii romani trebuie sa se lupte pentru a scoate in evidenta calitatea superioara a produselor agricole autohtone si a atrage, astfel, investitii.

"Am spus un mare adevar pe care trebuie sa-l constientizam cu totii si sa ne batem pentru asta. Stim ca pamantul din Romania este curat, sanatos si foarte gustos. O rosie care e crescuta in Romania este mai gustoasa decat orice rosie crescuta oriunde in lume. Si cel mai bun test, cel mai bun argument pentru a convinge orice firma straina sa investeasca in agricultura din Romania, sa investeasca pentru a produce alimente, este sa guste o rosie. Eu am facut asta de multe ori, de-a lungul anilor, cu toate delegatiile straine care veneau la mine, in Teleorman, si nu a existat cineva care sa nu constate acest lucru", a spus Dragnea.

El a reluat si ideea de le oferi investitorilor chinezi sa guste produse agricole romanesti.

"Cand ei vor veni la vara - si sper sa vina - o sa fac exact ce le-am spus: o sa le pun pe masa o rosie romaneasca si sapte, opt rosii din alte tari, un ardei romanesc, un castravete, chiar si fructe, ca sa vada ce poate sa produca pamantul asta bogat pe care-l avem in tara”, a explicat Dragnea.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

El i-a asigurat pe investitorii chinezi ca Romania are un potential agricol foarte mare, o clima favorabila, suficiene surse de apa, specialisti in agricultura si personal muncitor, transmitand, ulterior, ca acestia sunt interesati sa investeasca in silozuri si in capacitati de procesare a produselor agricole.

Vicepremierul Liviu Dragnea se afla, in perioada 20-26 martie, in vizita de lucru in China, el fiind si coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia Reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est. Comitetul a fost infiintat in decembrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.