Firmele care prezinta Fiscului venituri mai mici cu pana la 10% decat valoarea reala vor fi penalizate cu 10% din diferenta nedeclarata, iar cele care anunta venituri mai mici cu peste 10% decat valoarea reala vor fi penalizate cu 25% din diferenta.

Sistemul va fi introdus de Guvern ca parte a unui set de masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Prin noul sistem, firmele care declara administratiei fiscale un anumit venit care se dovedeste insa a fi cu pana la 10% mai mic decat valoarea reala vor fi penalizate cu 10% din diferenta, iar cele care declara venituri mai mici cu peste 10% comparativ cu suma reala vor fi penalizate cu 25% din diferenta nedeclarata", au afirmat sursele.

Premierul Victor Ponta a anuntat anterior ca Guvernul va aproba, probabil saptamana viitoare, un pachet de masuri referitoare inclusiv la modificarea sistemului de penalitati la plata datoriilor bugetare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.