Bulgaria a interzis, printr-o lege adoptata vineri de Parlament, participarea firmelor offshore la 28 de activitati economice de importanta majora, cum ar fi obtinerea de concesiuni si de avize de explorare a mineralelor, pentru cresterea transparentei si combaterea evaziunii fiscale.

Aceste companii nu vor putea participa nici la licitatiile de achizitii publice si privatizari, inclusiv a proprietatilor municipale, relateaza Novinite.

Prevederile sunt incluse intr-o lege privind relatiile economice si financiare cu companii inregistrate in jurisdictii cu regimuri fiscale preferentiale, votata vineri in Parlament, scrie MEDIAFAX.

Legea, initiata de doi membri ai partidului liberal Miscarea pentru Drepturi si Libertati, interzice companiilor offshore sa participe in total la 28 de activitati economice si va intra in vigoare la 1 ianuarie 2014.

Astfel, aceste companii nu vor putea sa aiba in proprietate operatori de telefonie mobila, companii de energie si apa, operatori de radio si TV, cluburi de sport profesioniste, agentii de sondare a opiniei publice, publisheri de ziare si operatori de jocuri de noroc.

Retail jobs

De asemenea, companiile offshore nu vor putea detine actiuni la banci si la companii de asigurari sau sa aplice pentru licente in domeniul asigurarilor.

Aceste companii nu vor avea dreptul sa solicite un tratament preferential din partea statului, in calitate de investitori, sa partticipe la parteneriate public-private sau sa cumpere de la stat terenuri sau paduri.

Legea prevede unele exceptii in anumite situatii, cum ar fi cazul in care actiunile unei companii offshore sunt tranzactionate la bursa intr-un stat membru al Uniunii Europene, sau daca o companie mama a unei astfel de firme este tratata ca o companie rezidenta intr-o tara cu care Bulgaria a semnat o conventie privind dubla impozitare. O alta exceptie este situatia in care compania este tratata ca rezidenta in Bulgaria, iar proprietarii acesteia, naturalizati, sunt cunoscuti.

Citeste si:
Case de 250 de euro în Bacău. Primii cumpărători sunt dezamăgiți:...
Case de 250 de euro în Bacău....

Companiile afectate de noua lege au la dispozitie sase luni sa intre in legalitate, conform noilor prevederi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.