Un director al faimoasei companii de bauturi a recunoscut ca produsele Coca-Cola contin cantitati "inutile" de zahar si ca lucrurile trebuie sa se schimbe.

Presedintele filialei europene ale Coca-Cola, James Quincey, a declarat ca unii clienti nu realizeaza cat zahar se afla de fapt in sucurile lor. Quincey a explicat in emisiunea Newsnight ca sucurile de dimensiuni mari vandute in salile de cinema (de pana la 0,75 litri) contin 44 de lingurite de zahar.

O cutie de cola de 330 de grame contine aproximativ 6 lingurite de zahar, cantitate neglijata care a fost comparata de Quincey cu un capuccino sau o jumatate de croissant.

"Are mult zahar, dar iti ofera si energie. Este o necesitate pentru corpul tau. Nu, nu este. Dar milioane de oameni o pot include cu succes in dieta lor".

Coca Cola lucreaza "din greu" pentru a-si informa clientii in legatura cu caloriile si continutul de zahar din bauturile lor, dar publicul consumator nu stie ce isi alege atunci cand merge la filmul.

"Nu cred ca inteleg. Lucrurile trebuie sa se schimbe si sa eliminam paharele mari".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.