Premierul Victor Ponta a dat, joi, asigurari ca va urmari personal evolutia proiectelor din energie, infrastructura si IT convenite cu China, care insumate depasesc 5 miliarde de euro "moderat-pesimist" si a precizat ca in ianuarie o parte a sedintei de guvern va fi alocata evaluarii pasilor facuti.

Seful Executivului a facut aceaste declaratii pe Aeroportul Henri Coanda, la scurt timp dupa ce l-a condus la scara avionului pe premierul Chinei, Li Keqiang.

"Vreau sa asigur ca toate memorandumurile semnate intre Romania si China, referitoare la investitii in energie, investitii in infrastructura, investitii in IT, vor fi urmarite de catre mine personal, de catre fiecare ministru, viceprim-ministru, iar in luna ianuarie vom face parte a sedintei de Guvern dedicate exact pasilor facuti pentru implementarea acestor proiecte importante. Este vorba despre proiecte care adunate depasesc 5 miliarde de euro, e o suma, sa zic, moderat-pesimista. Incerc sa fiu extrem de moderat, intelegand ca de la semnarea documentelor, de la intentiile foarte clare, pana la realizarea proiectelor este necesara o intreaga serie de pasi si de elemente concrete", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat de jurnalistii prezenti de faptul ca initial s-a vehiculat o suma totala de 8 miliarde euro in ceea ce priveste valoarea proiectelor convenite, si nu 5 miliarde euro, asa cum a anuntat el, premierul a precizat ca a dorit sa fie prudent in evaluare.

"Daca adunam si daca realizam tot ceea ce am semnat, sunt intr-adevar vreo 8 miliarde, insa eu incerc sa fiu prudent si sa vorbesc intoteauna pe masura ce realizam lucrurile", a explicat Ponta.

El a amintit faptul ca cele mai mari investitii vor fi in domeniul energiei, pe toate cele patru componente, nucleara, termo, hidro si eoliana, si o adevarate valoare va fi luata in calcul pe masura ce proiectele vor fi realizate. Victor Ponta a atentionat insa ca toate de la semnarea documentelor si pana la finalizarea proiectelor va trece o perioada mai mari de timp.

"Sunt proiecte concrete, insa partea de implementare va fi extrem de importanta. Nu se va intampla nimic intr-o saptamana sau intr-o luna. Este foarte important ca toti pasii care presupun studii de fezabilitate, proceduri de achizitie europene sa fie demarati si facuti pentru ca necesita timp. Nu vreau acuma, gata, mergem sa sarbatorim dupa aceste trei zile si ne mai aducem aminte la anul sa ne apucam de treaba", a afirmat prim-ministrul.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El a aratat ca ministrii, autoritatile si companiile stiu ce au de facut si implementarea fiecarui pas va fi supravegheata ca sa se incadreze in limitele legislatiei romane si europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.