Actiunile Romgaz vor fi listate marti, 12 noiembrie, la Bursa de Valori Bucuresti, data cand vor incepe si tranzactiile cu certificatele de depozit pe piata de la Londra.

Data de 12 noiembrie a fost anuntata pentru listarea Romgaz atat pe bursa din Bucuresti, cat si pe cea de la Londra, inca de la lansarea ofertei publice prin care statul a vandut 15% din actiunile producatorului de gaze naturale.

Listarea Romgaz in data de 12 noiembrie a fost confirmata de Bursa printr-o invitatie la deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare de marti cu ocazia debutului producatorului de gaze naturale la BVB.

Surse guvernamentale au declarat miercuri agentiei MEDIAFAX ca premierul Victor Ponta va efectua, la inceputul saptamanii viitoare, o vizita in Marea Britanie, unde va asista la inceperea tranzactiilor pe bursa din Londra cu actiunile Romgaz, vandute sub forma de certificate de depozit.

Statul roman a vandut 15% din actiunile Romgaz prin oferta initiala pe Bursa, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro).

Majoritatea titlurilor au fost vandute la pretul de 30 lei/actiune, iar investitorii care au beneficiat de discount-uri (pentru subscrierile de cel mult 10.000 de actiuni) au cumparat titlurile la 28,5 lei si, respectiv, la 29,1 lei.

Investitorii au cumparat 36% din actiunile Romgaz sub forma de certificate de depozit, care vor fi listate la bursa de la Londra, restul de 64% fiind achizitionate direct ca actiuni care vor fi tranzactionate la bursa de la Bucuresti, potrivit datelor prezentate vineri de Ministerul pentru Energie.

Rezultatele ofertei Romgaz au fost operate miercuri in sistemul Bursei, iar volumul de actiuni inregistrat depaseste cu putin 65% din titlurile vizate in oferta.

Investitorii au plasat in total ordine de 2,8 miliarde euro, dintre care 204 investitori institutionali au realizat subscrieri de peste 1,7 miliarde de euro, iar 11.903 investitori de retail au subscris peste 1,1 miliarde euro.

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

Transa micilor investitori a fost suprasubscrisa de 17,7 ori, iar cel mai mare ordin plasat pe acest segment a fost de 249 milioane lei (aproape 90% din transa).

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a preluat 1,9% din actiunile Romgaz in cadrul ofertei publice initiale, reprezentand aproximativ 13% din pachetul scos la vanzare de stat, pentru echivalentul in lei a 50 milioane euro (aproximativ 225,5 milioane lei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.