ANSVSA a initiat, de miercuri, actiuni de control in laboratoare de preparare a carnii pentru depistarea eventualelor nereguli si va inaspri legislatia, a anuntat ministrul Agriculturii, aratand ca problemele nu trebuie totusi generalizate, fiind consemnate deja pierderi de zeci de milioane euro.

O cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelata provenind de la Avicola Calarasi si retrasa de la comercializare din Selgros Suceava urmeaza sa fie incinerata dupa ce in urma analizelor a fost depistata salmonella, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Suceava, in urma analizelor facute pe probe din cantitatea de 3.472 de kilograme de carne de pui congelat care a fost retrasa de la vanzare de la Selgros a fost confirmata "prezenta salmonellei netipizate, urmand ca tipizarea sa fie facuta ulterior", la Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara Bucuresti.

Peste 16 tone de carne de pui de la Avicola Calarasi au ajuns in judetul Suceava, din care 12,6 tone au fost comercializate, iar 3,6 tone au fost sechestrate pentru analize.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, declara ca a dispus sa se verifice ce cantitati de carne de pui de la Avicola Calarasi au ajuns in judet, fiind vizate hypermarket-urile, spitalele si cantinele liceelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.