Imigrantii nu sunt o povara pentru tarile care-i primesc, arata un studiu al Comisiei Europene citat de MEDIAFAX.

Un raport al Comisiei Europene (CE) care urmeaza sa fie publicat respinge opinia autoritatilor germane potrivit carora imigranti romani si bulgari profita de sistemul ajutoarelor sociale germane, scrie Deutsche Welle (DW) online, precizand ca a avut acces la acest studiu.

Potrivit studiului, acesti nou-veniti sunt, de fapt, mult mai calificati decat "populatia generala" a tarilor gazda, iar multe dintre aceste tari ii ajuta sa gaseasca rapid un loc de munca, imigrantii devenind astfel contributori la fondurile respective.

Studiul CE il contrazice pe ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich, care a avertizat saptamana trecuta ca un "val de imigranti lovitti de saracie" din Romania si Bulgaria se indreapta spre Germania si ca acestia vizeaza sa obtina acces la fondurile bunastarii sociale.

Avand in vedere acest studiu al CE, de ce se plang orasele germane de cresterea sumelor acordate ca ajutoare romanilor si bulgarilor, se intreaba DW, precizand ca orasele Dortmund, Mannheim si Berlin cer ajutor Guvernului federal si UE, afirmand ca sunt "coplesite" de acesti nou-veniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.