Peste 17.000 de posturi vacante sunt disponibile la nivel national in cadrul Bursei generale a locurilor de munca pentru absoventi, 4.220 dintre acestea fiind inregistrate in Capitala.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, in 25 septembrie erau anuntate aproximativ 17.000 de locuri de munca pentru intreaga tara, insa inscrierile au continuat pana in momentul deschiderii evenimentului, astfel incat numarul total ar putea depasi 20.000.

La Bursa locurilor de munca din Capitala au depus oferte 140 de agenti economici, din peste 1.500 contactati, acestia avand disponibile 4.220 de locuri de munca.

Dintre acestea, 2.361 sunt pentru muncitori calificati, 1.129 pentru absolventi de studii medii, 397 pentru muncitori necalificati si 333 pentru absolventii de studii superioare.

Pentru cei care au finalizat o forma de invatamant universitara, principalele locuri de munca oferite sunt de consilier vanzari si asigurari, consilier financiar-bancar, director vanzari, inginer mecanic, manager, sef santier, programator, analist financiar, manager proiect, expert in comert si marketing, proiectant inginer constructii si inginer constructii civile, industriale si agricole.

Pentru studii medii sunt disponibile posturi de agent de vanzari, agent de asigurari, functionari informatii client, agent comercial, agent imobiliar si asistent manager, scrie MEDIAFAX.

Muncitorii calificati se pot angaja ca agent de securitate, agent de interventie paza si ordine, lucrator comercial, operator confectioner industrial imbracaminte, operator la masini unelte cu comanda numerica, sofer, sudor, lacatus mecanic, tamplar universal, tinichigiu sau vanzator.

Pentru cei care nu au nicio calificare locurile de munca oferite sunt de manipulant marfuri, paznic, ambalator manual, incarcator-descarcator, lucrator salubrizare, muncitor necalificat la demolarea cladirilor sau muncitor necalificat la intretinerea de drumuri, poduri si baraje.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a fost prezenta la deschiderea Bursei locurilor de munca pentru absolventi organizata in Capitala, aceasta discutand atat cu angajatorii, cat si cu cei care isi cautau locuri de munca. Ministrul a aflat astfel ca persoane care au studii superioare sunt dispuse sa accepte si locuri de munca destinate persoanelor cu studii medii doar pentru a avea o ocupatie.

Citeste si:
Noua Bursă de Diamante din India - mai mare decât Pentagonul
Noua Bursă de Diamante din...

Mariana Campeanu a declarat ca oferta este suficient de generoasa si ca oricine doreste cu adevarat sa munceasca isi poate gasi un loc pe piata muncii.

Ministrul a facut un apel la tineri sa se indrepte catre facultati tehnice, intrucat astfel de specialisti sunt mult mai cautati pe piata muncii din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.