Cum arata tehnologia din 1985 si care erau “cele mai cool” gadget-uri de atunci.

Polaroid 600

Camera foto ce scotea fotografiile in aproape 3 minute era foarte la moda in anii ’80. Unele camere aveau sonar autofocus si lentile din sticla, desi cele mai multe aveau lentile din plastic si un focus fix la cativa metri. Camera era masiva, fiind necesar sa o tii cu doua maini pentru a realiza o fotografie.In aceeasi perioada, la mare cinste in Romania erau aparatele foto rusesti, precum Smena sau Zorki.

Macintosh-ul original

La o distanta foarte foarte mare de design-ul actual al MacBook Pro, Macintosh-ul original pare foarte masiv comparat cu computerele de astazi, cantarind peste 7 kilograme. La acea vreme insa, consumatorii spuneau ca este o minunatie tehnologica. Includea 128K de memorie, revolutionar la standardele din 1985, o interfata prietenoasa si elemente revolutionare precum posibilitatea de a trage in jos meniurile si iconitele. Review-urile de la acea vreme spuneau ca usurinta in folosirea era marele plus in fata concurentei, citand “mouse-ul si iconitele” ca fiind avansuri tehnologice majore.

Commodore 128

Cu trei ani mai tanar decat best-seller-ul Commodore 64, Commodore 128 a fost ultimul produs pe 8 biti scos pe piata de CBM. Desi ecranul cu 80 de coloane si hard disk-ul mare erau esentiale pentru business, C128 nu oferea multe upgrade-uri pentru gameri, principalii clienti pentru C64. Desi era compatibil cu modelele anterioare, C128 nu s-a vandut decat in 4 milioane de bucati (comparat cu 17 milioane pentru C64), dar C128 a introdus keyboard-ul prezent inca in multe PC-uri ale IBM din zilele noastre, cu patru taste directionale. In 1989, C128 era aproape complet depasit, piata fiind dominata de sisteme pe 16/31 de biti.

In Romania, probabil mai cunoscute au fost sistemele HC sau CIP.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.