Gabriel Resources va da in judecata guvernul Romaniei si va cere despagubiri de 4 miliarde de dolari daca Parlamentul respinge proiectul Rosia Montana.

Gabriel Resources Ltd. anunta ca va da in judecata Guvernul Romaniei si va solicita despagubiri de patru miliarde de dolari daca Parlamentul respinge proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Declaratia a fost facuta de directorul executiv al Gabriel Resources Ltd., Jonathan Henry, si este citata de The Globe and Mail, un cotidian din Toronto.

"In cazul in camera inferioara (a parlamentului) respinge proiectul, vom merge mai departe cu notificarea formala de litigiu comercial pentru multiple incalcari ale tratatelor internationale de investitii pentru o suma de pana la 4 miliarde de dolari (U.S.)", a afirmat Jonathan Henry, intr-un interviu acordat la Londra, unde locuieste.

"Cazul nostru este foarte puternic si il vom aduce in atentia publica astfel incat eforturile Romaniei de a atrage investitii straine vor suferi foarte mult", a amenintat acesta.

Actiunile Gabriel Resources au continuat sa scada si marti la o zi dupa anuntul lui Victor Ponta ca proiectul Rosia Montana va fi respins in Parlament. Actiunile au inchis marti la Toronto in scadere cu 4,41%, la 65 de centi, pe un rulaj ridicat, dupa ce au pierdut luni peste jumatate din valoare, relateaza MEDIAFAX.

Investitorii au tranzactionat marti 4,66 milioane de actiuni Gabriel Resources, de trei ori mai putine fata de rulajul record de luni, insa de cateva ori mai multe fata de o sedinta obisnuita de tranzactionare, cand volumele sunt de ordinul catorva sute de mii de titluri.

Marti, actiunile Gabriel au scazut in timpul sedintei de marti cu pana la 22%, atingand un minim de 53 centi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.