Romania a urcat cu doua pozitii, pana pe locul 76 din 148 de tari, in topul competitivitatii economice publicat de Forumul Economic Mondial.

Romania s-a plasat pe locul 78 din 144 de tari in studiul de anul trecut, scrie MEDIAFAX.

In acest an, Romania apare in topul competitivitatii economice la egalitate cu Croatia, noul stat membru al UE, si in apropiere de tari precum Botswana (lovul 74), Georgia (72), Vietnam (70), Maroc (77) sau Slovacia (78).

cele mai mari probleme ale medului de afaceri fiind, potrivit raportului, regimul fiscal, coruptia, accesul dificil la finantare si ineficienta autoritatilor.

Totodata, regiunile Sud-Est (judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea) si Sud-Vest Oltenia (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea) sunt considerate printre cele mai putin competitive din Uniunea Europeana, alaturi de Severozapaden (Bulgaria) si Notio Aigaio (Grecia).

Romania este devansata in topul competitivitatii de Polonia (42), Cehia (46), Bulgaria (locul 57), Slovenia (62), Ungaria (63) sau Rusia (64). Republica Moldova se plaseaza pe locul 89, in timp ce Ucraina ocupa pozitia 84.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.