Pana la finele acestui an vor fi inaugurati 140 de kilometri de autostrada, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova

"Asa cum am promis, pana in decembrie anul acesta vom avea 140 de kilometri de autostrada inaugurati. Se va da in folosinta, pana la sfarsitul anului, Lugoj-Deva, lotul 1, si Orastie-Sibiu, loturile 1,2,3 si 4, cu o mica rezerva pe care o am pe lotul 3, acolo unde a fost acea alunecare de 6 kilometri de teren si unde este posibil ca in loc de decembrie sa se termine in aprilie", a subliniat Sova, citat de capital.ro.

Acesta a precizat ca, in urma cu 10 zile, s-a semnat un nou grafic de lucrari cu constructorii, in conformitate cu care lucarile se vor termina in decembrie.

"Acum 10 zile s-a semnat un nou grafic de lucrari cu constructorii, in conformitate cu care lucrarile se vor termina in decembrie. Daca vremea nu va permite, lucrarile se vor termina in aprilie", a mai spus Sova.

Daca previziunile lui Sova se adeveresc, atunci 2013 va fi un an la fel de propice pentru autostrazi precum 2012. In 2012 au fost inaugurate autostrada Bucuresti-Ploiesti (mai putin cei 6,5 kilometri dintre soseaua Petricani din Capitala si Centura Capitalei), autostrada Cernavoda-Medgi­dia-Constanta, Timisoara-Lugoj, lot 1, precum si variantele de ocolire la standard de autostrada ale oraselor Arad si Constanta. Pe final de an, s-au finalizat si aproape 15 kilometri din autostrada Deva-Orastie, pe ruta Simeria-Deva, scrie zf.ro.

In prezent, Romania are 548 de kilometri de autostrazi si se afla in continuare pe ultimele locuri din Uniunea Europeana la capitolul retea de autostrazi.

Presedintele Traian Basescu, aflat, miercuri, pe santierul tronsonului de autostrada Arad-Nadlac, unde lucrarile sunt oprite, a spus ca ceea ce se intampla acolo este o "expresie si o emblema a neputintei", adica "proasta guvernare", tragand un semnal de alarma catre guvern "sa se trezeasca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.