Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca, din punct de vedere al sanatatii, sustine directiva UE privind interzicerea tigarilor mentolate si slim, dar Romania a respins proiectul de directiva deoarece s-ar fi ajuns la importuri si ar fi fost incurajata contrabanda.
Ponta a sustinut ca din considerente de sanatate ar fi acceptat pierderile bugetare produse de o astfel de directiva, dar atat timp cat exista producatori "in tarile din jur", directiva nu ar fi facut decat sa incurajeze "importul" din alte tari, precum Polonia, sau chiar contrabanda.

"Problema este ca pierdem niste bani la buget - e in regula asta - si nu rezolvam nimic in ceea ce priveste combaterea fumatului atat timp cat tarile din jur raman producatoare. Daca luam o decizie, interzicem in toata Uniunea Europeana, dar daca Polonia produce inseamna ca importam tigarile alea din Polonia, nu le mai producem in Romania, nu mai luam bani la bugetul Romaniei si incurajam economia Poloniei... Daca era vorba doar de pierdere bugetara, eu eram in favoarea punctului de vedere al Ministerului Sanatatii, dar noi interziceam ceva, pierdeam bani la buget si incurajam importul alte tari, nu mai vorbesc de contrabanda", a sustinut Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.