Guvernatorul BNR recomanda incheierea unui nou acord preventiv cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana, pentru ca cel pe care Romania tocmai l-a finalizat s-a dovedit benefic, permitand imprumuturi mai ieftine de pe pietele externe.

"Eu recomand incheierea unui nou acord pentru ca s-a dovedit a fi benefic, chiar daca n-am tras niciun ban, pentru ca ne putem imprumuta ceva mai ieftin de pe piete. Sursa principala de finantare pe plan extern a deficitului bugetar raman pietele de capital", a declarat luni Isarescu, intr-un briefing de presa dupa sedinta Consiliului de Administratie a BNR pe probleme de politica monetara.

El a afirmat ca un acord cu FMI ar asigura Romaniei, totodata, o "ancora" si credibilitate.

Consiliul Director al FMI a avizat miercuri ultimele douã evaluari ale acordului cu Romania si a aprobat scrisoarea de intentie transmisã de autoritatile de la Bucuresti, astfel ca acordul inceput in 2011 a fost finalizat cu succes, scrie MEDIAFAX.

Acordul Romaniei cu FMI si UE, in valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autoritatile romane ca preventiv, fara sa fie trase fonduri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.