Restantele inregistrate in negocierile cu FMI, legate de arierate, privatizarea CFR Marfa si listarea Transgaz, au fost recuperate, astfel ca autoritatile indeplinesc in prezent absolut toate conditiile pentru incheierea cu succes a acordului, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

"In cursul zilei de astazi, in sedinta board-ului FMI, se va lua in discutie scrisoarea de intentie si, practic, incheierea cu bine a acordului dintre Romania si FMI. Am avut intr-un an, peste un an de guvernare, cred ca in fiecare zi, tot felul de voci mai mult sau mai putin avizate care ne explicau ca deraiem de la program, ca nu indeplinim... Indeplinim absolut toate conditiile, am recuperat - si aici a fost un efort comun - lucrurile care tineau atat de listarea Transgazului, de arieratele la autoritati locale si centrale, privatizarea CFR-ului, foarte multe alte sarcini dificile pentru fiecare dintre ministri, si mesajul de astazi e un mesaj foarte puternic de stabilitate fiscal-bugetara si un mesaj foarte clar pentru un guvern care e hotarat sa mearga intr-o directie clara si intr-o directie corecta in ceea ce priveste stabilitatea noastra", le-a spus premierul ministrilor, in sedinta de guvern, in fata presei, transmite MEDIAFAX.

El a subliniat faptul ca, in timpul mandatului sau, Romania a reusita sa iasa din procedura de deficit excesiv si sa deblocheze programele operationale sectoriale pentru transporturi, mediu, resurse umane si agricultura.

"Inchidem cu bine acordul cu FMI, inchidem cu bine discutia pornita din 2009 cu Comisia Europeana, am deblocat programele europene, pe aceasta zona cred ca ne-am facut datoria si acum trebuie sa incepem sa fructificam aceste ocazii", a mai spus Ponta.

Romania are in derulare un acord preventiv cu FMI si UE de 5 miliarde euro, fonduri care sunt accesate doar in caz de necesitate. In luna ianuarie o misiune comuna a expertiilor internationali a negociat cu Guvernul mai multe masuri de reforme structurale si privatizari care ar urma sa fie implementate pentru ca intelegerea sa poata fi incheiata, cu o intarziere de trei luni fata de programul initial.

Citeste si:
Grindeanu îl atacă dur pe Cîțu: „Băieţel alintat de tătucul de la...
Grindeanu, atac dur la adresa...

Actualul acord a fost parafat in primavara anului 2011, odata cu inchiderea intelegerii incepute in 2009.

Guvernul a anuntat ca intentioneaza sa incheie un nou acord cu FMI in vara acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.