Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a participat, sambata, la Sofia, la Consiliul PES, el avand o intrevedere cu omologul bulgar, Plamen Oresarski, in care s-a discutat si despre construirea unei noi hidrocentrale pe Dunare.

Conform unui comunicat al PSD remis agentiei MEDIAFAX, Victor Ponta a participat sambata la Consiliul Partidului Socialistilor Europeni organizat la Sofia.

Cu aceasta ocazie, Victor Ponta a avut o intrevedere cu premierul bulgar, Plamen Oresarski, cu care a discutat despre consolidarea cooperarii dintre cele doua state in ceea ce priveste politica de integrare europeana, eforturile comune privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, aderarea la spatiul Schengen, precum si despre proiectele economice si energetice comune ale Romaniei si Bulgariei.

"Impreuna sustinem proiectul Nabucco, dar avem deja si alte proiecte de transport de energie, dinspre Romania spre Turcia, de exemplu, si spre zona Balcanilor de Vest. Am vorbit si despre proiectele realizate prin fonduri europene, Strategia Dunarii si despre cateva investitii concrete pe care le putem face, o noua hidrocentrala pe Dunare, infrastructura spre noul pod de la Calafat-Vidin care a fost inaugurat, dar care trebuie evident sa fie insotit de infrastructura", a declarat Victor Ponta la sfarsitul intrevederii, potrivit sursei citate.

Premierul a adaugat ca in septembrie va avea o intalnire mai ampla cu partea bulgara, cel mai probabil in format de sedinta comuna a celor doua guverne.
Dupa intalnirea cu Victor Ponta, premierul bulgar a spus ca acest summit romano-bulgar va avea loc cel mai probabil la Varna, la sfarsitul verii sau la inceputul toamnei, informeaza PSD.

De asemenea, premierul Ponta s-a intalnit si cu ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria, ministrul de Interne si vicepremierul bulgar, insarcinat cu Afaceri Europene si Fonduri Europene.

Tot la Sofia, premierul a avut o intrevedere cu Martin Schulz, Presedintele Parlamentului European si Sergei Stanishev, presedintele socialistilor europeni, cu care a discutat teme de interes european.

Victor Ponta, insotit de Rovana Plumb, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, si Corina Cretu, vicepresedinte PSD, s-a aflat la Sofia cu ocazia Consiliul PES, care a reunit sambata reprezentantii partidelor socialiste, social-democrate si laburiste din intreaga Europa.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.