Femeile debutante in afaceri vor beneficia de finantare nerambursabila de la stat de pana la 10.000 de euro, indiferent de varsta si de domeniul de activitate in care doresc sa infiinteze firme, prin intermediul unui program sustinut de la buget si derulat de Ministerul Economiei.

"Vrem sa facem altfel programul petru femeile antreprenor, sa le ajutam cu finantare. Am depus deja un proiect la Ministerul Finantelor, vrem sa facem ca la programul start-up, dar fara limita de varsta pentru ca femeile pot incepe o afacere la orice varsta. Nu vom avea foarte multi bani probabil anul acesta, dar anul viitor sper sa reusesc sa obtin mai mult. Totodata, nu am pus conditii despre activitatea firmei", a declarat, vineri, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, transmite MEDIAFAX.

In prezent, Ministerul Economiei deruleaza un program cu finantare de la stat dedicat femeilor antreprenor prin care acestea pot beneficia de cursuri gratuite de antreprenoriat.

Ministerul are in vedere sa acorde prin intermediul programului granturi de pana la 10.000 de euro pentru femeile debutante in afaceri, pe baza planurilor de afaceri realizate de catre acestea.

Bugetul pentru acest an al programului este de 500.000 de lei, iar ministerul a solicitat Ministerului Finantelor majorarea sumelor alocate astfel incat sa poata fi acordate 100 de granturi, respectiv pana la 1 milion de euro.

Ministrul pentru IMM-uri, care a participat la o intalnire cu femeile de afaceri, a adaugat ca antreprenoriatul feminin nu si-a atins inca potentialul maxim, in conditiile in care in Romania femeile reprezinta peste jumatate din populatia tarii.

"Trebuie sa vedem cum scoatem la suprafata aceasta valoare si sa ne impunem prin valoare, nu batand cu pumnul in masa. Nu trebuie sa punem accent pe calitatile fizice, ci pe calitatile intelectuale, sa stim cum sa prezentam acest lucru si cum sa ne prezentam. Trebuie sa aveti dorinta de a avea succes, de a fi cel mai bun. Secretul intr-o cariera nu este sa ai ca prim gand cum sa faci mai multi bani, ci cum sa fii cel mai bun", s-a adresat Grapini femeilor antreprenor prezente la eveniment.

Citeste si:
Cum influențează tehnologia echilibrul dintre viața profesională și...
Cum influențează tehnologia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.