Business 2 Iunie 2013 11:49
Banca Mondiala (BM) a desemnat un nou manager de tara pentru Romania, in persoana Elisabettei Capannelli, care se va ocupa de la Bucuresti si de atributiile functiei de manager de tara pentru Ungaria, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare internationale.

Mandatul sau a inceput la 7 mai. Anterior, directorul de tara al BM pentru Romania si Ungaria a fost Francois Rantrua, cetatean francez, numit in functie in anul 2010.

Elisabetta Capannelli, de cetatenie italiana, s-a alaturat echipei BM in 1998, ca economist in cadrul departamentului de dezvoltare urbana din regiunea Asia de Est si Pacific.

Ea a detinut mai multe pozitii de-a lungul timpului, printre care cea de manager de program pentru Participarea Sectorului Privat la Infrastructura in regiunea Orientul Mijlociu și Africa de Nord, și lider de sector pentru departamentul Dezvoltare Sustenabila in regiunea Europa și Asia Centrala, se arata in comunicat, scrie MEDIAFAX.

In perioada 2005-2008, Capannelli a lucrat la Comisia Europeana unde, printre altele, a raspuns de portofoliul international al biroului comisarului european Joaquin Almunia, la acea data comisar pentru afaceri economice si monetare.

Inainte de a lucra la Banca Mondiala, Elisabetta Capannelli a lucrat la Manila, la Asian Development Bank pentru regiunile Asia de Sud, Asia de Est si Pacific. Anterior, ea a mai lucrat in Italia, ca economist la Nomisma, ca partener la o firma de consultanta in economie si econometrie, profesor si cercetator.

Capannelli deține o diploma in studii politice cu specializarea economie la Universitatea Bologna și un masterat in economia dezvoltarii la Sussex University.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.