Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) va aloca aproape 700.000 de euro pentru lucrari de consolidare si restaurare a Baii Grivita, singura baie publica din Capitala, potrivit unui proiect de hotarare aprobat, sambata.

Potrivit proiectului de hotarare adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in sedinta de sambata, valoarea totala a investitiei este de 697.373 de euro, banii urmand sa fie asigurati din bugetul municipalitatii. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate in teremen de 11 luni de la incepere.

Baia Grivita se afla in administrarea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti. Primaria Capitalei a mai avut in vedere restaurarea obiectivului, in februarie 2012, insa proiectul a fost respins de consilierii municipali.

"Din relatarile referitoare la constructia ce adaposteste Baia Grivita rezulta ca imobilul a fost puternic afectat de cutremurele din anii 1940 si 1977, in prezent neexistand date din care sa reiasa cum si in ce masura s-a produs acest lucru si prin ce metode fost consolidata", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Potrivit documentului citat, starea ansamblului baii este destul de precara, deoarece partea de finisaje este vizibil afectata de umezeala, igrasie si ciuperci. In zonele unde functioneaza saunele si camerele de masaj, finisajul este deteriorat, iar placajele cu gresie faianta si mozaic sunt partial deteriorate, scrie MEDIAFAX.

"Sistemul de evacuare a apelor meteorice este deteriorat, ceea ce a dus la infiltratii de apa la nivelul tavanelor. Sistemul de canalizare este unul foarte vechi si subdimensionat, ceea ce duce la multe defectiuni si avarii", se mai arata in proiect.

Lucrarile de reparatii au in vedere masuri de consolidare atat a structurii, cat si a peretilor, precum si realizarea unor sisteme eficiente de drenaj al apelor colectate sau refacerea cailor pietonale.

Totodata, vor fi aduse la starea initiala elementele cu rol arhitectural existente, precum si refacerea celor care lipsesc, dar si reconstruirea podului.

Citeste si:
Primăria Capitalei caută firme care vor decora gratuit centrul...
Primăria Capitalei caută...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.