Guvernul ne avertizeaza ca ne mai asteapta trei ani de criza, inrautatind prognozele pe termen mediu.

Guvernul a inrautatit prognozele si tintele macroeconomice pentru urmatorii trei ani, in planul de convergenta publicat pe site-ul institutiei si preluat de hotnews.ro.

Criza va tine pana ijn 2016, erstimeaza guvernul, iar aderarea Romaniei la zona euro se amana pana in 2020.

Programul de convergenta adoptat de Guvern mizeaza pe o crestere economica de 1,6% in acest an si de 2,2% in 2014. Aderarea la zona euro e expediata intr-o singura fraza:

"Angajamentul de adoptare a monedei euro este mentinut pentru o data la care va fi atins obiectivul privind indeplinirea criteriului nominal si real de convergenta".
In timp ce perspectivele activitatii economice sunt inca, in principal, afectate de tendinte negative, distributia riscurilor a devenit mult mai echilibrata, se mai arata in document.

Pentru anul 2013, in conditiile accelerarii cresterii economice, populatia ocupata se asteapta sa se majoreze cu 0,5%, iar salariatii cu 0,7%. In acelasi timp, angajarile la stat raman blocate.

Citeste Planul de convergenta 2013-2016 al Guvernului Romaniei



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.