Somajul din UE si zona euro a inregistrat in februarie noi rate record, de 10,9% la nivelul celor 27 de state membre si de 12% in uniunea monetara, potrivit datelor anuntate, marti, de Eurostat.

UE a consemnat o rata somajului de 10,8% in ianuarie. Pentru zona euro, biroul de statistica european a revizuit procentajul pentru prima luna a anului de la 11,9% anuntat anterior la 12%, nivel care s-a mentinut si in februarie.

Spania a inregistrat cel mai ridicat somaj din UE in ianuarie, de 26,3%, in timp ce Grecia, cu 26,4% in decembrie, nu a raportat date pentru primele doua luni din acest an, arata Eurostat. Cinci tari nu au furnizat date pentru februarie.

Minimul pentru luna februarie a fost inregistrat in Austria, cu 4,8%.

Romania a avut in februarie o rata ajustata sezonier de 6,7%, in scadere de la 7,3% in aceeasi luna a anului trecut, dar in urcare de la 6,6% in ianuarie.

Cinci tari din UE au inregistrat un somaj mai redus decat Romania in februarie, respectiv Austria (4,8%), Germania (5,4%), Lituania (5,5%), Olanda (6,2%) si Malta (6,6%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.