Universul produselor de înfrumuseţare și machiaj sunt în continuă schimbare, iar fiecare sezon aduce cu el tendințe noi. Dacă ești pasionată de machiaj și îți dorești să fii mereu în pas cu moda, este momentul să descoperi cele mai în vogă tendințe în machiaj. De la aspectul natural și proaspăt la machiajul îndrăzneț, cu note artistice, vara aceasta aduce o mulțime de opțiuni pentru a-ți exprima creativitatea și personalitatea. Iată care sunt cele mai recente tendințe în machiaj pe care ar trebui să le ştii şi tu.

Ten natural şi strălucitor

Unul dintre trendurile majore în machiajul de anul acesta se referă la strălucirea cât mai naturală a tenului. Aşadar, accentul cade pe pielea sănătoasă, bine hidratată și pe luminozitatea naturală. Poți obține acest efect adoptând o rutină de îngrijire a tenului corespunzătoare. Foloseşte demachiantul dimineaţa şi seara, un ser pentru iluminare şi o cremă hidratantă, dar care nu-ţi lasă o peliculă grasă. De asemenea, pentru a potenţa acest efect, foloseşte iluminatoare subtile, fond de ten cu efect de hidratare și blushuri în nuanțe roz piersică. Obiectivul este să obții un aspect radiant și să pară că ai o piele perfectă.

Farduri de pleoape în culori vibrante

O altă tendință în machiaj pentru evidenţierea ochilor propune utilizarea unor culori vibrante și îndrăznețe. Aşadar, investeşte în palete de machiaj care includ farduri în tonuri calde și neutre, dar şi nuanțe electrizante de roz, albastru, verde sau mov. Poți experimenta cu fardurile de pleoape în nuanțe strălucitoare, cu un eyeliner colorat sau cu mascara în culori intense pentru a obține un machiaj al ochilor spectaculos și plin de viață.

Sprâncene naturale și accentuate

Sprâncenele groase și pline au revenit în centrul atenției în ultimii ani, iar această tendință continuă să fie populară și în prezent. Accentuează-ți forma naturală a sprâncenelor și folosește produse pentru sprâncene pentru a le defini și umple în mod subtil. Evită totuşi acea definire perfectă și optează pentru o abordare mai dezordonată, care să evidențieze frumusețea autentică a sprâncenelor tale.

Rujuri în nuanțe intense

Tendințele actuale de machiaj acordă buzelor pline de culoare o atenție cu totul specială. Nuanțele intense de roșu, portocaliu, roz și chiar vişiniu sunt în vogă, oferind buzelor un aspect seducător. Poți alege între diferite finisaje, precum mat, lucios sau satinat, în funcție de preferințele tale. Nu uita să conturezi și să pregătești buzele cu un balsam hidratant înainte de a aplica rujul, pentru un rezultat impecabil.

Citeste si:
5 produse esențiale pentru un machiaj reușit
5 produse esențiale pentru un...

Machiajul natural

În timp ce machiajul strălucitor și expresiv domină propunerile marilor case de modă în acest sezon, există, în paralel, şi un trend care mizează pe un look natural, minimalist, care are vocaţia de a pune în evidenţă frumuseţea naturală, fără a ascunde acele imperfecţiuni care conferă personalitate chipului tău. Acest stil de machiaj se bazează pe utilizarea unor produse esențiale, precum fond de ten ușor, blush subtil, mascara pentru definirea genelor și un balsam hidratant pentru buze.

Machiaj glossy pentru seară

Un alt trend în machiajul de anul acesta este folosirea texturilor glossy și obținerea efectului „de sticlă”, mai ales în anumite zone ale feței. Poți aplica un iluminator cu efect glossy pe pomeți, vârful nasului și arcul lui Cupidon la buze pentru a obține un aspect strălucitor și proaspăt. De asemenea, poți experimenta cu rujuri și glossuri cu efect lucios pentru ca buzele tale să pară mai voluptoase. Acest efect glossy adaugă un aspect plin de vitalitate, aducând un strop de strălucire în machiajul tău de seară.

Citeste si:
Noutăți în garderobă: 6 piese din 2023 care vor domina tendințele...
Noutăți în garderobă:  6...

Aşadar, fie că preferi un aspect natural și proaspăt sau un machiaj îndrăzneț și plin de culoare, există opțiuni pentru toate gusturile și stilurile. Indiferent de trendul pe care alegi să îl urmezi, amintește-ți întotdeauna că machiajul este o formă de exprimare personală și că cel mai important este să te simți bine în pielea ta și să te bucuri de procesul de creare a unui look unic.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iunie 2023 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.