Capitala unei țări este, în general, locul în care oamenii au un nivel de trai mai ridicat și în care au mai multe șanse de afirmare în domeniile în care activează. Afirmația este valabilă și pentru România, unde Bucureștiul este zona din țară în care se câștigă cel mai bine, unde oamenii își pot găsi mai rapid un loc de muncă și în care posibilitățile sunt nenumărate, față de provincie.

Bucureștiul, orașul tuturor posibilităților în carieră

Din acest motiv, mulți tineri din țară depun eforturi pentru a ajunge să studieze la facultăți din București sau să urmeze cursuri de specializare în acest oraș. De asemenea, și bucureștenii născuți și crescuți aici preferă să rămână în metropolă pentru a îmbrățișa o carieră.

Fiecare dintre aspiranții unei vieți prospere alege propria cale pentru a reuși în viață. Unii, care sunt mai atrași de latura artistică, sunt creativi și mai interesați de ideea de a avea un program lejer au o opțiune spre care înclină cu toată forța, și anume cariera de make-up artist. Alții aleg să se specializeze în domenii diverse, de la frizer și coafor, la inginer sau informatician.

Tinerii din prima categorie au acces la o oportunitate de invidiat, prin intermediul căreia își pot construi o carieră în industria frumuseții, și anume urmând un curs make-up în București. Structurat într-o parte teoretică și una practică și cu o durată de două luni, acest curs îi pregătește din toate punctele de vedere pe absolvenți pentru a se angaja într-un salon sau pentru a practica pe cont propriu această meserie.
Iată trei perspective importante pe care le deschide un astfel de curs în viața și în cariera unui absolvent:

1. Șansa de a te forma alături de nume mari din industrie

Cursurile de formare din București sunt susținute de traineri cu experiență în domeniu, care și-au creat un nume în industrie și care pot fi mentori pentru cei care vor să le cale ce urme. Având un astfel de exemplu de succes în viață poate fi o sursă de motivație pentru orice cursant.

Citeste si:
Tily Niculae și-a început cariera la doar 16 ani. Cât de greu i-a...
Tily Niculae și-a început...

2. Acces la oportunități de angajare mai bune

Cursurile de make-up acreditate sunt o rampa de lansare pentru domenii precum moda, fotografia sau televiziunea, care sunt foarte dezvoltate în București, față de restul țării.

Odată ce ai absolvit un curs acreditat în acest domeniu, vei avea toate cunoștințele și abilitățile pentru a fi angajat pe loc. În plus, vei avea de unde alege, pentru că oferta de locuri de muncă este semnificativ mai mare în Capitală. Astfel, îți vei putea alege jobul potrivit comparând mai multe oferte între ele și alegând-o pe cea care ți se potrivește cel mai mult și care îți aduce cele mai multe satisfacții.

3. Îți poți crea mai ușor propriul brand în domeniu

Make-up-ul este un element esențial în lumea modei. După ce ai încheiat un astfel de curs, vei putea colabora cu designeri, fotografi și cu diverse companii.

Citeste si:
Dana Roba a revenit la muncă. Make-up artista, mesaj impresionant:...
Dana Roba a revenit la muncă....

Astfel, vei putea realiza un portofoliu și să stabilești o rețea de contacte, lucruri foarte importante în construirea propriului brand în make-up, prin care vei avea o mai bună expunere în industrie și vei ajunge să câștigi din ce în ce mai bine.

În concluzie, în ziua de astăzi, tot mai mulți oameni sunt atrași de domeniul make-up-ului, iar cursurile acreditate sunt o idee foarte bună de a începe o carieră. Pentru a-ți mări șansele de a avea acces la un job bun, bine plătit și care îți aduce numeroase satisfacții și oportunități, poți alege să te înscrii la un astfel de curs în București, unde posibilitățile sunt mult mai generoase.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Aprilie 2023 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.