Nu putem împiedica procesul natural al înaintării în vârstă, dar avem posibilitatea de a îi oferi pielii îngrijirea corespunzătoare. Utilizarea unei creme antirid oferă multe beneficii pielii mature și se recomandă să o introduci în rutina de îngrijire, pentru un ten neted, luminos și sănătos.

Caracteristici ale tenului matur

Pe măsură ce are loc procesul natural de îmbătrânire, pielea produce o cantitate mai redusă de colagen, fapt ce determină pierderea elasticității, apariția ridurilor, se ivesc pete maronii pe piele, pielea devine mai uscată și mai fragilă, fiind predispusă la diverse probleme, precum leziunile.

Cu toate că efectele înaintării în vârstă asupra tenului depind de particularitățile fiecărei persoane, în general, persoanele cu vârsta de peste 40 de ani au pielea matură. În jurul acestei vârste liniile tind să înceapă să se adâncească și să devină permanente.

Importanța utilizării unei creme antirid

O astfel de cremă are rol în încetinirea efectelor pe care le are trecerea timpului asupra pielii și în menținerea sănătății. Există mai multe tipuri de creme antirid, ce avantajează categorii de vârstă specifice. Unele sunt recomandate pentru prevenirea apariției liniilor fine, altele au formule adaptate pentru atenuarea celor deja apărute.

Aleasă corect, crema antirid sprijină sănătatea pielii și îmbunătățește semnele trecerii timpului. Iată cum te ajută o cremă antirid de calitate înaltă:


  • Oferă hidratare sporită, adaptată necesității pielii mature;


  • Are factor de protecție împotriva razelor ultraviolete, contribuind la bariera de protecție a pielii;


  • În componența sa intră ingrediente care au rol în regenerarea celulelor.


Criterii de selecție a cremei antirid

Există mai mulți factori pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când alegi crema antirid. Îți recomandăm să ai în vedere următoarele criterii de selecție:

Vârsta pe care o ai

Există creme antirid pentru diferite segmente de vârstă, începând cu vârsta de 25 de ani. De regulă, cele care sunt destinate tenului matur sunt pentru femeile care au peste 40 de ani. Ține cont de vârsta pe care o ai și alege un tip de cremă antirid care se adresează acesteia.

Citeste si:
Acestea sunt cele mai scumpe substante din lume
Acestea sunt cele mai scumpe...

Tipul de ten

Este important să cunoști ce tip de ten ai, pentru a alege crema antirid adecvată. În cazul în care nu știi cu certitudine la ce tip de ten te încadrezi, discută cu un medic dermatolog. Acesta îți va examina pielea și îți va face recomandări personalizate.


  • Pentru tenul normal: o cremă antirid ce are textură lejeră, cu efect hidratant, cum sunt cele destinate îngrijirii pielii din jurul ochilor;


  • Pentru tenul gras: acesta produce sebum în exces și necesită o cremă antirid cu formulă ce îl reduce, dar fără a usca pielea;


  • Pentru tenul uscat: riscul de apariție a ridurilor este mai mare în cazul acestui tip de ten, din cauza faptului că stratul de lipide este, de fel, mai redus, iar pe măsură ce trece timpul, nivelul acestora scade. Se recomandă o cremă antirid cu formulă blândă, factor de protecție solară și antioxidanți;


  • Pentru tenul mixt: acesta are caracteristici și de la tenul gras, și de la cel uscat. Zona T (nas, bărbie și frunte) este cu exces de sebum, iar rezul zonelor feței sunt uscate. Dacă ai acest tip de ten, este necesar să utilizezi două creme: pe zona T o cremă antirid pentru ten gras, iar pe restul feței, o cremă antirid pentru ten uscat. Se recomandă cele cu formule hipoalergenice, deoarece tenul mixt are tendința de a se irita cu ușurință.


Ingrediente

Cele adecvate pielii mature contribuie la atenuarea ridurilor, sprijină regenerarea celulelor, îmbunătățesc elasticitatea, cele care facilitează hidratarea și care acționează în vederea corectării petelor pigmentare. Printre ingredientele comune tenului matur se află:


  • Colagen;


  • Coenzima Q10;


  • Vitamine: compuși ai vitaminei A (retinol și acid retinoic), vitamina C, vitamina B3 (niacinamida);


  • Acizi alfa-hidroxi;


  • Extracte naturale.


Perioada de aplicare

În funcție de momentul aplicării, există două tipuri de creme antirid: cele de zi și cele de noapte. Acestea se folosesc complementar, pentru a îngriji tenul în permanență:


  • Cele de zi sunt prevăzute cu factor de protecție solară și agenți ce contribuie la o protecție suplimentară în fața factorilor de mediu și ai celor poluanți;


  • Cele de noapte, care au textură mai consistentă și acțiune prelungită, facilitand hrănirea și regenerarea pielii.


Pe măsură ce înaintăm în vârstă, tenul trece prin schimbări ce sunt influențate de mai mulți factori. Utilizează și tu o cremă antirid care să îi ofere tipului tău de piele îngrijirea de care are nevoie!

Sursă de informare:

1. “The Effects of Aging on Skin: Dry Skin, Loose Skin, and More.” WebMD, WebMD, www.webmd.com/beauty/cosmetic-procedures-aging-skin.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.