Beauty 26 Mai 2022 17:16 de Alexandra Chivu

Cunoscut încă din antichitate, parfumul a căpătat forma sa modernă la sfârșitul Evului Mediu și începutul Renașterii. Uneori, simpla lui prezență este suficientă pentru a te învălui și a îți completa ținuta. Lași în urma ta un parfum delicat care atrage atenția și trezește dorința. Dar cum alegi notele care reflectă personalitatea ta sau starea ta de spirit pentru ziua respectivă? Cum să porți parfum pentru a merge la o nuntă, pentru a seduce la o primă întâlnire sau pur și simplu pentru a merge la serviciu?

Pramide și familii olfactive

Adesea alegem un miros dominant, îmbătător, care învăluie. Dar s-ar putea să nu cunoști toată complexitatea semnăturii olfactive a unui parfum, care evoluează în timp. Învață cum să descifrezi piramida olfactivă a unui parfum și familiarizează-te cu diferitele familii olfactive disponibile pe piață.

Știați? Un parfum nu are unul, ci mai multe arome. Note de vârf, de mijloc sau de bază, toate emană diferite arome și evolueaza în timp. Învață cum să descifrezi structura tradițională a unui parfum pentru a-l alege mai bine pe al tău: proaspăt și volatil sau mai opulent și persistent.

Fiecare anotimp are propriul parfum

În funcție de compoziția lor, unele parfumuri damă sunt mai potrivite decât altele pentru vară sau iarnă. De aceea trebuie să știi să lași parfumul preferat la sfârșitul unui sezon pentru a-l găsi mai bine câteva luni mai târziu. Vara, preferă parfumurile cu note citrice sau florale care acționează ca o gură de aer proaspăt și lejeritate pe piele. Este o adevărată plăcere când temperatura crește! În schimb, iarna, joacă-te pe contrast. Optează pentru parfumuri damă puternice, calde și senzuale, cu acorduri orientale și picante care eliberează simțurile.

Cum să alegi între apa de toaletă, apa de parfum și parfum?

Dacă există aceste compoziții diferite, evident că nu este degeaba. Apa de toaletă este proaspătă și ușoară, perfectă pentru vară sau chiar înainte de a merge la culcare. Puțin mai concentrată, apa de parfum rămâne mai bine pe piele, sunt perfecte pentru a mirosi bine în fiecare zi. În ceea ce privește puterea, parfumul este în frunte. Compoziția sa fiind cea mai concentrată, este foarte amețitoare, așa că este mai bine să nu puneți prea mult. Dacă ești o femeie timidă și rezervată, nu este facut pentru tine pentru că alături de el te vei face remarcată. Dacă îți asumi, te va completa perfect la ocazii speciale.

Cunoști parfumurile prețioase?

Prin parfumuri prețioase înțelegem parfumuri bazate pe componente rare și nobile. Aceste ingrediente excepționale sunt decantate în sticle egale cu conținutul lor. Într-adevăr, unele sunt realizate cu aur și pietre prețioase, adevărate opere de artă. Chiar dacă te fac să visezi, nu sunt făcute pentru muritorii de rând. Astfel, colecționarii sunt foarte interesați de ele, atât de mult încât pot ajunge la prețuri uluitoare.

Citeste si:
Cum să alegi un parfum cadou pentru cei dragi
Cum să alegi un parfum cadou...

Sunt parfumuri exclusive și de nișă făcute pentru tine?

Parfumeria de nișă s-a născut în anii 1980, dar astăzi câștigă teren. Aceste așa-numite parfumuri damă de nișă sunt distribuite în locuri prestigioase, spre deosebire de mărcile mai clasice (de lux, totuși!) întâlnite în toate parfumeriile. Totuși, aceste mărci de lux clasice creează și parfumuri exclusive și mai luxoase care sunt distribuite doar în spațiile rezervate acestora. Desigur, prețurile acestora sunt mai mari decât celelalte. În plus, sunt destinate unui target care caută să se diferențieze și care este atras de calitate.

Parfumuri naturale, atât de trendy!

Prin parfumuri damă naturale înțelegem parfumuri fără componente sintetice. Se preferă ingredientele de origine organică sau chiar biologică. Ca o întoarcere la vremea când compușii sintetici încă nu existau. Plusul acestor parfumuri de dama? Sunt sigure pentru piele, unde unii compuși artificiali pot fi iritanți. Prin urmare, sunt perfecte pentru pielea sensibilă. În aerul tendințelor organice și verzi, funcționează destul de bine!

Citeste si:
Care este parfumul care celebrează Valentine s Day într-un mod...
Care este parfumul care...

Condimentează-ți viața cu parfumuri afrodisiace

Parfumul afrodisiac este compus din feromoni făcând astfel posibilă declanșarea dorinței în celălalt. Sunt unele parfumuri pentru femei care să cucerească domnii și invers. Perfect pentru a-ți realiza toate fanteziile. Cu toate acestea, unele studii au arătat că aceste mirosuri nu au niciun efect în afară de creșterea încrederii în sine. Acum rămâne la latitudinea dvs. să vă formați propria opinie. Deci, vei ceda plăcerii parfumurilor afrodisiace?


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.