Beauty 18 Mai 2022 15:06 de Alexandra Chivu
Donatia de 42.000 de absorbante Always acoperă necesarul pentru o perioadă de 7 luni și vor fi distribuite celor 400 de beneficiare ale Asociației Pe Stop, femei din medii defavorizate, atât din București cât și din zonele rurale.

La nivel global, peste 500 de milioane de femei și fete nu au acces la produse de igienă menstruală. Acest lucru reprezintă 25% din totalul persoanelor care menstruează. Pentru femeile din mediile defavorizate perioada ciclului menstrual este cu atât mai grea cu cât nu au posibilitatea să își achiziționeze produse de igienă intimă. În România, peste 1 milion de persoane se luptă cu sărăcia menstruală, dintre care peste 350.000 sunt adolescente. Acest lucru este un obstacol suplimentar în viața lor și le poate pune în pericol chiar sănătatea.

Pentru a le veni în ajutor, Always s-a alăturat inițiativei demarate de Asociația Pe Stop și a donat necesarul de aborbante pentru o perioadă de 7 luni. Astfel, femeile din mediile defavorizate vor avea acces la produse de igienă, atât de necesare pe perioada ciclului menstrual.

Ne bucurăm că prin intermediul acestui parteneriat reușim să aducem un strop de bucurie beneficiarelor Asociației Pe Stop. Misiunea Always este de a veni în sprijinul comunităților, de a încuraja egalitatea și incluziunea. Credem că avem responsabilitatea de a face lumea mai bună și încurajăm pe toată lumea să se alăture acestei inițiative și să doneze”, menționează Romaniuc Simina, brand manager Always România.

Asociația Pe Stop ajută aproximativ 400 de beneficiare din București și zonele rurale în fiecare lună prin distribuția de produse esențiale de igienă menstruală. În plus, organizează ocazional cursuri de igienă, astfel încât să ofere acces femeilor la produse și informații adecvate pentru igiena menstruală.

Citeste si:
Idei de cadouri pentru femeile care apreciază eleganța și rafinamentul
Idei de cadouri pentru...

Parteneriatul cu Always ne ajută să ne ținem promisiunea față de beneficiarele noastre, de a le fi alături lună de lună, pentru că și menstruația apare lunar. Fetele și femeile cu care lucrăm trăiesc în condiții extrem de grele, adesea fără apă curentă sau electricitate, iar menstruația este pentru ele un obstacol în plus în calea unei vieți demne - nu au acces la produsele de care au nevoie pentru a se îngriji în demnitate și cu siguranță. Produsele Always sunt de cea mai bună calitate și ne bucurăm că, pentru următoarele luni, le vom putea furniza neîntrerupt celor vulnerabile”, a declarat Irina Vasilescu, președinta Asociației Pe Stop.

Misiunea Always constă în susținerea încrederii în sine a femeilor iar prin parteneriatul cu Asociația Pe Stop își propune să fie alături de femeile din mediile defavorizate, oferindu-le minimul necesar de absorbante pentru o igienă corespunzătoare.

Citeste si:
Eleganță și Stil: Ghidul Modă pentru Femei
Eleganță și Stil: Ghidul Modă...

1 https://www.daysforgirl.sorg/why-periods/

2 https://pestop.org/noutati/tpost/u8a7yt3gm1-la-muli-ani-ziua-internaional-a-igienei

Primesc pachete de mai mult timp. Și ne sunt de folos mie și fetiței mele, pentru că sunt strictul nostru necesar, pentru igiena noastră ca femei, ca fete. Absorbantele noi (Always) au fost super bune!”, este comentariul Loredanei C., Rahova, beneficiară în cadrul asociației.

Despre Pe Stop

Asociația Pe Stop s-a înființat în anul 2018 și a început ca o inițiativă de sprijin a femeilor defavorizate din Gara de Nord. Ulterior, Asociația și-a extins serviciile de sprijin și până în prezent a reușit să aibă o bază de date de aproximativ 400 beneficiare pentru care distribuie lunar pachete gratuite cu produse de igienă menstruală, organizează cursuri de igienă și fac demersuri pentru ca legea să faciliteze accesul celor vulnerabile la aceste produse de bază. Aflați mai multe la https://pestop.org/

Citeste si:
Intră în stilul de vară - îmbrățișează moda cu încălțăminte trendy...
Intră în stilul de vară -...

Despre Always

Always®, lider mondial în domeniul produselor de îngrijire intimă pentru femei, oferă o gamă variată de absorbante concepute pentru a corespunde oricărui tip de corp, flux de menstruație şi oricărei preferințe. Gama de produse Always include Always Ultra, Always Platinum, Always Cotton Protection, Always Liners. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați https://www.youtil.ro/


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2022 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.