Beauty 5 Mai 2022 10:32 de Alexandra Chivu

Apa micelară este unul dintre cele mai populare produse pentru demachiere. Este utilizată atât de către doamne și domnișoare în rutina zilnică, dar și de către make-up artiști. Apa micelară este foarte folosită în cadrul prezentărilor de modă sau oriunde este nevoie de o demachiere rapidă, pentru a putea fi aplicat un alt machiaj.

Cu toate că este un produs atât de popular, nu multe persoane știu să folosească apa micelară în mod adecvat. În continuare, îți vom prezenta câteva informații interesante despre acest produs de demachiere și îți vom spune cum poți să alegi apa micelară ideală pentru tine.

Istoria apei micelare

Micelele (moleculele micelare) au fost descoperite în urmă cu mai bine de o sută de ani (în anul 1913) la Universitatea din Bristol. De-a lungul timpului au fost analizate și perfecționate, astfel că abia în anul 2000 a fost lansată prima apa micelara, în Franța.

Apa micelară a fost inventată pentru a contracara efectele apei dure din Franța asupra femeilor cu tenul uscat și sensibil. Astfel, în scurt timp, a devenit unul dintre cele mai populare produse de demachiere, indiferent dacă vorbim despre mărci mass-market sau profesionale.

Cum acționează apa micelară?

Scopul apei micelare este acela de a fi un produs complex, care să ofere demachiere, curățare și tonifiere. Deși toate tipurile de apă micelară sunt fabricate astfel încât să nu fie nevoie de clătire sau de utilizarea unui alt produs, medicii dermatologi recomandă întotdeauna să nu fie lăsată pe ten.

Explicația este simplă și se aplică și la alte produse de demachiere: particulele de machiaj, de murdărie și cremele, cum ar fi cele de protecție solară, nu pot fi îndepărtate eficient doar într-un singur pas. În plus, micelele sunt surfactanți care acționează asemenea săpunului, astfel că nu este o idee bună să rămână pe ten. De asemenea, micelele rețin particule care pot rămâne pe suprafața pielii, chiar dacă discheta demachinată pare curată.

Citeste si:
Cine are grijă de plante când pleci 3 săptămâni în vacanță? Ai...
Cine are grijă de plante când...

Micelele din acest tip de demachiant sunt de fapt mici particule de surfactanți care absorb eficient sebumul, praful, celulele moarte, machiajul și alte impurități. Având în vedere dimensiunile reduse, micelele curăță mai eficient decât o loțiune demachiantă, spre exemplu, care are molecule mai mari.

Așa cum îți spuneam, este recomandat ca apa micelară să fie clătită sau să se utilizeze un al doilea produs de curățare. Însă trebuie să știi că uneori poți face o excepție. Dacă vei călători și nu îți dorești să iei prea multe produse în bagaj, apa micelară este de preferat altor produse de demachiere, ca pas singular în curățarea tenului.

Cum alegi apa micelară potrivită pentru tenul tău?

Pe piață vei găsi numeroase tipuri de apă micelară și alegerea poate fi destul de dificilă. În principiu, există trei categorii de ape micelare:

Citeste si:
VRSI achiziționează un nou operator local și preia contractul de...
VRSI achiziționează un nou...

  • pentru toate tipurile de ten: un produs excelent care poate fi folosit de către oricine nu prezintă sensibilități sau afecțiuni ale tenului, cum ar fi rozacee;


  • pentru ten sensibil: nu conține alcool, parfum sau uleiuri esențiale și se potrivește chiar și persoanelor care au rozacee sau care au beneficiat de diverse tratamente cosmetice și au nevoie de produse mai blânde;


  • pentru ten mixt sau gras: de obicei conțin surfactanți mai puternici și ingrediente astringente; dacă apar iritații, va trebui să alegi un alt produs.




De asemenea, există și apă micelară bifazică, perfectă pentru machiajul rezistent la apă. Este bine să alegi apa micelară în funcție de preferințe și de tipul tău de ten. Cel mai bine este să cumperi ape micelare în format travel size până îți găsești preferata.

Citeste si:
Irina Deaconescu, mesaj dur pentru cei deranjați de urletele...
Irina Deaconescu, mesaj dur...

Sperăm ca aceste informații să te ajute să alegi apa micelară ideală pentru tenul tău. Nu uita că într-o rutină corectă de îngrijire, apa micelară trebuie clătită, pentru a scăpa de toate impuritățile!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.