Alegerea democratului Barack Obama pentru functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii a reprezentat o schimbare in istoria prezidentiala americana.

In data de 4 noiembrie 2008, Barack Obama a devenit primul presedinte de culoare al SUA, dupa ce l-a invins pe adversarul sau republican John McCain.

Obama a devenit un adevarat fenomen prin discursuri care promovau schimbarea, prin sloganul "Da, putem" ("Yes, we can"), reusind sa scoata un numar record de americani la vot.

Obama s-a bucurat de o popularitate ridicata nu doar in randul americanilor, multi dintre europeni, printre care si romani, sustineau alegerea sa ca presedinte al SUA din nevoia de schimbare.

In prezent, masurile luate de actualul presedinte al Statelor Unite in timpul crizei economice i-a redus lui Obama sansele pentru un nou mandat la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.