A trecut inca o Zi Nationala. Am marsaluit, ne-am manifestat dragostea de neam, insa acum a venit timpul sa revenim la normalitate.

Pentru ca toata lumea a sarbatorit Ziuna Nationala, 9AM a vrut sa afle ce simte un roman adevarat de 1 Decembrie, in noul numar din Zeflemeaua Saptamanii.

  • 9AM: De ce iubiti Romania?

Patriotul Roman: Pentru ca imi place domn’le. Avem parade, drumuri asfaltate, curatenie pe strazi, tot mai multe zile libere de la stat si timp sa ne relaxam cu familia.

  • 9AM: Da, este buna ideea cu zile libere. Dar dumneavoastra unde lucrati?

Patriotul Roman: Eu sa lucrez? Haha. Sunt somer. Astept sa imi dea statul ceva de facut, ca doar de aia i-am ales.

  • 9AM: Nu v-ati gandit sa emigrati?

Patriotul Roman: Niciodata. Am un fiu care a plecat in Spania la lucru, dar nu mai suntem in relatii foarte bune. Nu suport euroii aia straini. Leu, acolo sta forta. O sa vedeti, va veni o zi in care leul va sparge tot.

  • 9AM: Ati fost la parada de Ziua Nationala?

Patriotul Roman: Da, bineinteles. Merg in fiecare an. De data asta m-am intalnit si cu domnul presedinte Basescu si am avut si sansa sa ii sarut mana, sa ii multumesc pentru tot ce a facut pentru tara asta.

  • 9AM: Pentru ce ii multumiti, mai exact, presedintelui?

Patriotul Roman:
Pai, ma bucur ca nu discrimineaza. A introdus denumirea de “rom” pentru tigani, asa ca toti strainii sa spuna ca “rom” si “roman” sunt unul si acelasi. Ne-a marit TVA-ul si a mai taiat de la bugetari, da’ mie imi convine, ca vine mai mult ajutor de la stat. A vandut flota, dar foarte bine a facut, ca cine stie ce catastrofa ecologica ne astepta cu toate vapoarele alea invechite in porturi. Si, bineinteles, ca ne reprezinta cu eleganta in strainatate si are o engleza impecabila, ca si predecesorii sai.

  • 9AM: Ce nu va place la Romana?

Patriotul Roman: Mie sa nu imi placa ceva la tara mea? Ati innebunit – imposibil! Singurul lucru care ma enerveaza este invazia asta de straini care vin, ba sa studieze, ba sa lucreze – sa mearga toti in tarile lor, ca nu au ce cauta aici.
Citeste si:
Mercur retrograd 29 decembrie 2022 – 18 ianuarie 2023: Cum sunt...
Mercur retrograd 29 decembrie...


Patriotul Roman: Nu stiu ce sa zic, sunt foarte suparat. Mi-ar placea ca domnul Basescu sa ia masuri mai drastice impotriva lor. Eu, ca sa va spun sincer, l-am votat de Vadim la prezidentiale – ala da roman. Afara cu ungurii din tara!

  • 9AM: Cum va manifestati iubirea de tara?

Patriotul Roman: Eu imi manifest iubirea de tara de obicei pe 1 Decembrie. Merg cu familia la parada, dupa aia la aprinderea luminilor de Craciun in oras si seara mergem la o fasole cu ciolan la lautari – ca doar asa e in spiritul national.

  • 9AM: Un cuvant pentru compatriotii dumneavoastra?

Patriotul Roman: Fratilor, putea fi si mai rau!

Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.